12 de setembre 2016

El gran mangaka del terror Junji Ito assolarà el XXII Saló del Manga de Barcelona

Una notícia de por. El mangaka Junji Ito, un autor capaç de les narracions gràfiques més terrorífiques i inquietants, participarà en el XXII Saló del Manga de Barcelona. Qui sap, potser la seva vocació en el manga guardi relació amb la seva anterior ocupació: dentista. Japó ha generat alguns dels més esgarrifosos relats del gènere. Però pocs poden portar amb tant orgull el sobrenom de mestre del terror com Junji Ito.


Junji Ito (Prefectura de Gifu, Japó, 1963) aviat va mostrar el seu interès pel manga i pel gènere de terror. Influenciat per autors com Kazuo Umezu, Hideshi Hino o Shinichi Koga, va donar forma a les seves primeres historietes, abordant el mitjà com un mer hobby que va simultaniejar amb la seva formació com a protèsic dental. El 1987, quan la revista Gekkan Halloween (Asahi Sonorama) va convocar el Premi Kazuo Umezu per descobrir a joves autors, Ito va decidir remetre una història que finalment es va alçar amb una menció honorífica, i que amb el temps es convertiria en una reeixida saga adaptada al cinema i a la televisió: Tomie, tot un clàssic recentment recuperat per ECC Ediciones.

Iniciada la seva nova carrera com mangaka professional, Ito va demostrar un talent especial per dominar els mecanismes del terror, que va saber combinar amb elements sobrenaturals i fantàstics per idear pertorbadores històries que conformen un univers propi immediatament recognoscible. Considerat com un mestre del gènere, en la seva bibliografia destaquen les històries curtes recopilades en volums com Punzadas de fantasmas; però també desenvolupa amb mestria obres més extenses, com Black Paradox, Gyo, Hellstar Remina o Uzumaki, totes originalment serialitzades a la revista Big Comics de l'editorial nipona Shogakukan, sent recopilades en edicions posteriors.

Autor prolífic, bona part de la seva bibliografia ha estat adaptada a la petita i de la gran pantalla en produccions d'imatge real i d'animació; i el seu talent ha estat reconegut amb nominacions a guardons tan prestigiosos com els Premis Eisner o la selecció oficial del Festival d'Angoulême.

Podeu seguir a Junji Ito a Twitter des del seu compte oficial @junjiitofficial. Autor convidat en col·laboració amb ECC Ediciones.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada