17 d’agost 2016

Adéu a Víctor Mora, el creador de El Capitán Trueno, Tallaferro, ...

L'escriptor, guionista de còmic, traductor i director de publicacions Víctor Móra (Barcelona, 1931) ha mort a Barcelona els 85 anys.

L'any 1956 inspirant-se en tebeos d'aventures americans com El Princep Valent de Harold Foster, va crear les historietes de El Capitán Trueno. Aquest cavaller nascut a l'Empordà protagonitzaria mil i una peripècies en el marc de l'època medieval. La sèrie resta com la més popular i exitosa del còmic d'aventures del nostre país.

Altres personatges que sortirien de la seva fèrtil imaginació serien El Jabato, El Cosaco Verde i El Corsario de Hierro. Els anys vuitanta col·laboraria amb els dibuixants Jesús i Adrià Blasco creant Tallaferro pel suplement del diari Avui.

Home d'esquerres i catalanista, tastaria l'exili per les seves idees (1963-1968). De tornada a Barcelona escriuria diverses novel·les com Els plàtans de Barcelona (1972), El tramvia blau (1985), o Diari de bord (2000). L'any 1996 patiria un derrami cerebral que li deixaria seqüeles físiques. Víctor Mora havia rebut la Creu de Sant Jordi l'any 1997.

Podeu recuperar a la xarxa diverses entrevistes fetes a l'autor, com aquesta de 1992.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada