27 de juliol 2016

El Saló del Manga de Barcelona oferirà un concert de taiko a càrrec del cèlebre artista Shogo Yoshii

El taiko és una de les manifestacions més espectaculars de la música tradicional japonesa, en la qual es toca amb gestos precisos i coreografiats un tambor que pot arribar a grans dimensions. El XXII Saló del Manga de Barcelona comptarà amb la participació del reconegut artista Shogo Yoshii, que oferirà el dilluns 31 d'octubre al migdia un taller de taiko a l'auditori del Palau de Congressos i a la tarda un concert en el gran escenari cobert de Plaça Univers. A l'actuació l'acompanyarà el seu ajudant, el percussionista Kazunari Abe. La participació de tots dos convidats al certamen té lloc gràcies a la col·laboració del Consolat General del Japó a Barcelona.


Shogo Yoshii és un artista integral que crea i expressa de manera completa música japonesa, entenent-la com un art folklòric. La seva carrera es va iniciar en el grup Kodo oferint anualment 110 concerts de mitja tant al Japó com a l'estranger. Al llarg de prop de vuit anys en aquest grup va arribar a donar uns 800 concerts aproximadament, fins que el 2013 es va independitzar de Kodo. Shogo Yoshii també s'ha dedicat a la composició i a la direcció. L'any 2010 va participar a Babel-words, coreografiat per Sidi Larbi Cherkaoui i Damien Jalet, que va guanyar diversos guardons com el Premi Olivier. Va ser el director musical, compositor i intèrpret en Flamenco Dojoji, ofert per Arte y Solera. També va dirigir Earth Celebration 2012 i el 2014 va participar en el Ballet Spirit de Göteborg. A més va compondre i va interpretar Fractus, obra creada per al quarantè aniversari de Pina Bausch Dance Company. A l'any següent va compondre la música de Pluto del Theatre Cocoon. També va ser el creador i presentador de l'obra teatral Judas, Christ with Soy dirigida per Ella Rothschild, amb Mirai Moriyama com a protagonista, al Teatre Uchiko-za de la Prefectura d'Ehime.

L'any 2016 organitza i dirigeix ​​el concert per celebrar els 15 anys de trajectòria de la violinista Ikuko Kawai al Orchard Hall de Tòquio. Aquest mes de juliol ha participat en el prestigiós Festival d'Avinyó i actualment és un dels integrants de la gira mundial del ballarí Sidi Larbi Cherkaoui amb la seva obra Fractus V.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada