17 de juny 2016

Es presenta a la premsa Humoristan

Ahir a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya es va presentar a la premsa Humoristan, el primer museu digital dedicat a l'humor gràfic. El museu està patrocinat per la Fundació Gin

En un acte presentat per Josep Cuní i en una sala plena de gom a gom de mitjans de comunicació, dibuixants, familiars d'autors, col·leccionistes i persones interessades, es va parlar de la importància del dibuix d'humor el nostre país i de les realitats i projectes de Humoristan.

El museu, ahir mateix va presentar com a novetat una exposició virtual Clàssics de l'humor gràfic a Catalunya (1845-1939) i un nou article exclusiu Conversa amb Josep Ilario, creador de les revistes "Barrabás", "Por Favor", "Interviú", "El Jueves"...

Entre els centenars de fitxes i milers d'imatges penjades podeu trobar des d'alguns dels originals de les primeres historietes en català d'Apel·les Mestres fins a una fitxa dedicada a la revista digital "Orgullo y Satisfacción".

Al programa 8 al dia, el dibuixant J. L. Martín, responsable general del museu, va presentar Humoristan. Es pot recuperar el vídeo aquí.

Podeu visitar el museu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada