03 de juny 2016

El XXII Saló del Manga de Barcelona bat un nou rècord d’espai i activitats

El XXII Saló del Manga de Barcelona, que se celebrarà del dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre d’enguany, ocuparà 70.000 metres quadrats del recinte de Fira Barcelona Montjuïc. Aquesta xifra suposen 10.000 metres quadrats més que la passada edició i un nou rècord d’ocupació. A més, aquesta edició del certamen augmenta el programa d’activitats i amplia horaris. Un dels eixos temàtics del certamen serà la literatura japonesa i la seva relació amb el manga i l’anime.


El certamen ocuparà el Palau 1, les dues plantes del Palau 2, el Palau 4, el Palau 5 i la plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc. La plaça Univers acollirà el gran escenari, on tindran lloc els concursos de Cosplay, exhibicions de balls asiàtics, actuacions musicals i altres activitats. En aquesta plaça també estaran ubicats els food trucks. El concurs de Cosplay se celebrarà el dissabte 29, la final espanyola del World Cosplay Summit el diumenge 30 i el Cosplay Infantil el dimarts 1 de novembre. A més, el dilluns 31 d’octubre tindrà lloc al gran escenari una Passarel·la Lliure oberta a tots els cosplayers.

El Palau 1 estarà dedicat a la gastronomia japonesa, amb restaurants japonesos, taller de cuina i una gran exposició sobre temàtica culinària. La planta baixa del Palau 2 albergarà els expositors, la zona infantil, la sala d’actes 1, l’espai de videojocs i diverses exposicions. La planta superior del Palau 2 acollirà l’espai L’Esperit del Japó, en el que se celebraran activitats relacionades amb la cultura japonesa i les seves tradicions, a més d’acollir exposicions i la sala d’actes 2. Allà trobarem el taller de macrobiòtica, el taller de japonisme, el taller de quimono, la sala de te i la sala de meditació, entre d’altres activitats.

El Palau 4 serà l’espai dedicat als tallers. Comptarà amb tallers de manga, d’anime, de cosplay, de videojocs i de youtubers, a més d’exposicions i altres activitats. A l’auditori del Palau 5 se celebraran exhibicions de balls, actuacions de cosplayers, actuacions musicals i projeccions d’anime. També hi haurà espais per a les arts marcials japoneses. L’accés al Palau 5 serà per plaça Univers.

El Saló del Manga obrirà les seves portes al públic a les nou del matí les quatre dies del certamen. Dissabte 29, diumenge 30 i dilluns tancarà a les nou de la nit, mentre que el dimarts 1 de novembre a les vuit del vespre. La venda anticipada d’entrades començarà el dimecres 6 de juliol exclusivament a través del web www.ficomic.com. El XXII Saló del Manga de Barcelona oferirà 3.000 invitacions per a cosplayers vàlides pel dilluns 31 d’octubre. Per aconseguir una invitació, els cosplayers s’hauran d’inscriure a través del web de FICOMIC el dimecres 13 de juliol. 


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada