11 de juny 2016

Curs d'estiu 'Ciència i científics al cinema: del laboratori a la pantalla'


Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i l’Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals, organitzen conjuntament el curs d’estiu Ciència i científics al cinema: del laboratori a la pantalla, coordinat pel professor Jordi Ojeda i el director del Festival, Àngel Sala.

La ciència i els científics han estat ben presents a les pantalles de cinema i televisió des de l’inici del mitjà, basant-se en obres de teatre, de la literatura, del còmic o amb guions originals. Des del Dr. Frankenstein, les històries de ficció han provocat la reflexió al voltant del comportament humà i social a partir del fenomen científic. En els darrers anys la presència de la ciència en el cinema fantàstic és habitual, tant des de l’àmbit de la genètica, com de la bioquímica, de la medicina o de l’enginyeria: els esdeveniments tenen un fonament versemblant per a fer creïble la narració, sigui ciència o ciència-ficció. Durant el curs s’analitzarà des de la lent de diferents autors i procedències com el cinema ha vist la ciència i, especialment, als científics, veritables protagonistes de moltes de les pel·lícules més taquilleres de la història.

Això ho saben molt bé els aficionats al gènere que, any rere any, ho han pogut constatar dins la programació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que a les seves 48 edicions d'història, a més d’entretenir, ha permès viatjar des del laboratori fins a l’espai, la darrera frontera.

Aquesta és la tercera edició del curs, que tindrà lloc del 18 al 22 de juliol, amb els continguts completament renovats respecte de les dues edicions anteriors. Les inscripcions ja estan obertes, amb un període de preu reduït fins el 23 de juny. Per a més informació i matrícula aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada