03 de maig 2016

Recomanacions de còmic en català pel 34è Saló del Còmic de Barcelona

Aquest dijous 5 de maig obre les portes el 34è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Quatre dies intensos de vinyetes, xerrades, exposicions, presentacions de novetats i firmes.
 
Tot seguit uns posem un llistat de les recents novetats en català que hi podrem trobar, algunes de finals de l'any passat, però que hem volgut destacar.  




Aftercomic
Des d'aquest petit segell editorial, ens arriba en paper el primer número de Catalan Networks, prèviament publicat a la xarxa. 

Astiberri Ediciones
Des de l'editorial basca ens ha arribat la nova bora del valencià Paco Roca: La casa.

Debolsillo
D'aquest segell editorial de Penguin Random House, destacar els dos primers volums de Les noves aventures d'Emília i Maurici, la parelleta de Manel Fontdevila.

Dibbuks
De l'editorial de Madrid en destaquem Els fantasmes de Gaudí, de El Torres i Jesús Alonso Iglesias

Dolmen Editorial
De l'editorial de les Balears en volem destacar Tante Wussi, la història d'una família alemanya que va haver de sobreviure a la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial.

Ediciones B
La novetat en català de B per aquest Saló del Còmic és Mortadel·lo i Filemó. Rio 2016, de Francisco Ibáñez. 

Ediciones Salamandra
Salamandra ha publicat el segon volum de l'obra autobiogràfica de Riad Sattouf: L'àrab del futur.

Edicions de Ponent
De de Ponent, mencionar l'última obra de Lluís Juste de Nin, Andreu Nin. Seguint les teves passes.

Editorial Base
De Base recordem totes les col·leccions que està publicant i algunes finalitzades: Jan i Trencapins, Noves aventures dels Barrufets, L'univers dels Barrufets, Benet Tallaferro, Marsupilami, El Petit Pelut i Bibi i Tobi, Pussy. 

Editorial Males Herbes
D'aquesta petita editorial en destacarem Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols, els qua ha arribat a la seva edició.

Fanbooks
De Fanbooks,  mencionar  Millennium 3, el qual la seva publicació s'ha fet conjuntament amb Planeta Cómic.

Norma Editorial
Des de Norma, comencem primer per la nova etapa i àlbum de Corto Maltès: Sota el sol de mitjanit, publicat l'any passat. I de novetats de cara l'esdeveniment tenim: Victus 1. Veni, Marc Márquez i Tom a Barcelona. No ens oblidem de Yakari, sent l'últim publicat el volum 17 a finals d'any passat. 

Ooso Còmics
Des de la serra de Prades (Tarragona), ens arriba el tercer volum de Supercatalà: Supercatalà 3.0 La desconnexió

Panini Comics 
De Panini, recordar que publica Bleach en català, havent publicat recentment el seu 46è volum. A més a més, sota el segell Evolution Comics ha publicat Miniblogger de Gerogina Gerónimo, la última obra de la Beca Carnet Jove. 

Planeta Cómic
Per part de Planeta, varies mencions. La primera és la recent finalització de Naruto en el seu volum 72.  També s'ha acabat  la Saga dels Androides i en Cèl·lula de Bola de drac Color en el seu 6è volum volum. També basats en l'obra d'Akira Toriyama, el segon volum de Bola de drac SD i l'anime comic Dragon Ball Z. El combat definitu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada