14 de març 2016

Els guardians de Catalunya


L'Steve Drevet de la Catalunya Nord està buscant un espai per exposar la seva obra a Catalunya. Podeu contactar amb ell en el seu bloc. Més imatges aquí. Us deixem amb una explicació de la seva feina.

Aquest projecte de justiciers/Super-herois Catalans és una resposta al·legòrica i paròdica a les preguntes que em faig sobre la identitat catalana. El 2013, vaig començar a interessar-me per la història de Catalunya. En el decurs de les meves lectures, em vaig adonar que hi havia un esquema recurrent, una mena de trama que es deslligava, com en un conte, una epopeia, diguem-ne un fulletó familiar. Si simplement atribuïm als fets, sempre ha existit el germen, en la majoria de catalans, el desig de ser sempre més autònoms, per decidir el seu destí, la seva forma de vida i més recentment a emancipar-se completament. El punt més alt és en la meva opinió l’esdeveniment de 10 juliol 2010 a Barcelona i el famós « nosaltres decidim ». Aquestes paraules em semblen molt reveladores d’aquesta tendència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada