21 de gener 2016

Presentació de "Dios a muerto" a Barcelona

Així va parlar Zaratustra. Un llibre per a tots i per a ningú. Segons confessaria després el propi Nietzsche, aquesta obra va tenir un especial origen, de caràcter místic i contemplatiu, en dues "visions" que el seu autor va tenir en 1881 i en 1883. En el còmic Dios ha muerto, Irkus intenta revelar aquestes imatges al lector. Un còmic mut (Així va parlar) que intenta retornar a la ment de Nietzsche abans que aquest traduís les seves visions en paraules. El llibre de Nietzsche és una espècie de Bíblia laica anti valors occidentals, que utilitza la figura real del profeta Zaratustra usant com a portaveu de les seves pròpies idees. Narra successius "descensos" que Zaratustra realitza des del seu retir a la muntanya per explicar als altres les seves descobriments. El personatge va conversant amb diferents homes, dones i criatures que es troba pel camí, a les que porta el seu missatge, que gira al voltant de diverses idees clau: el superhome, l'etern retorn del mateix, la mort de Déu, la voluntat de poder ... L'estil és líric, ple de metàfores i de neologismes. Paròdia constantment als textos religiosos, especialment a la Bíblia ia les seves formes retòriques i parabòliques. Nietzsche no deixa canya dreta en la seva tasca de destruir la filosofia a l'ús i les idees més comunes sobre la religió, Déu, l'art, la literatura, els doctes, els virtuosos, la cultura, la poesia...

Les parts fonamentals d'Així va parlar Zaratustra són considerades per Nietzsche com a veritables "tempestes de l'esperit" cadascuna d'elles posseeix una certa independència i totes estan relatades en forma d'aforismes i paràboles. L'estructura està feta, els temes són universals, l'autor parla de coses importants i és conegut per tots, l'obra està plena d'imatges ... és un llibre perfecte per reinterpretar.

La presentació serà el divendres 22 de gener del 2016 a les 19:00 a la llibreria Fatbottom de Barcelona i les mostres quedaran exposades fins al 22 de febrer.

Presentació: Fatbottom

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada