03 de desembre 2015

Mortadel·lo i Filemó. Eleccions!

Títol: Mortadel·lo i Filemó. Eleccions! 
Títol original: Mortadelo y Filemón. ¡Elecciones!
Autor: Francisco Ibáñez
Traducció de: Tina Vallès 
Col·lecció: Mestres de l'Humor nº45
Publicat per: Ediciones B, novembre de 2015
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 12,90€

Eleccions, sí allò cada quatre o cinc anys segons el cas, un cert  nombre de persones més o menys nombrós segons el tipus d'eleccions anem a tirar una vot en una urna. Abans però hem hagut d'aguantar les famoses campanyes electorals: mítings, entrevistes, debats, anuncis, sigui el que sigui però sempre electoral. 

Aquest any 2015 ha estat un any d'eleccions: les municipals al maig, les del Parlament de Catalunya al setembre, i  ara aquest desembre eleccions a les Cortes Generales, aquestes per doble partida, al Congrés i al Senat. Francisco Ibáñez el qual li agrada plasma la realitat al seus còmic i aprofitant doncs les properes eleccions generals, n'ha volgut fer la seva pròpia versió justament titulada Eleccions!, aventura protagonitzada per Mortadel·lo i Filemó.

Ha arribat època d'eleccions i tothom es crea el seu propi partit, els quals les sigles dels seus noms, són força escatològiques. En Mortadel·lo i en Filemó no volen ser menys i també creen el seu propi partit: el Partit Mortadel·lista Filemoner Espanyol. El poder és el poder i amb l'ambició de guanyar buscaran suports en els altres partits, i si no els troben, en voldran treure a la llum els plats bruts. Entre això i els actes propis de campanya, els merders en que es ficaran estan assegurats. I els cameos de polítics reals tampoc hi falten.

Aquest còmic presenta un fet curiós. Està numerat amb el 45 de la col·lecció Mestres de l'Humor, quan en principi hauria de ser el 40, ja que el darrer publicat, El tresorer, és el número 39. Sigui error o sigui exprés, pels propers còmics que es publiquin que no s'oblidin dels números saltats, del 40 al 44.

Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada