03 de novembre 2015

Crònica del XXI Saló del Manga de Barcelona

Aquest passat dijous 29 d'octubre va obrir les portes el XXI Saló del Manga de Barcelona, enguany també altre cop amb ampliació d'espai, en afegir-hi el Palau 4, i amb un nou rècord d'assistència, 137.000 persones.


ComiCat  hi ha tornat a assistir-hi. Com a acreditats, s'entra directament al Palau 1 trobant-he amb la Zona Nintendo, i l'àrea de gastronomia japonesa, destacant l'exposició de sake



Sortint a la plaça Univers hi havia la infraestructura de l'escenari on s'hi han celebrat diferents actes. 


I d'aquí podem anar o al Palau 2 o al Palau 4. En aquest segon, com ja s'ha dit el nou espai del Saló, era on tenia lloc els tallers de Cosplay, les projeccions, retornant dins l'espai del Saló, i l'exposició dedicada a la franquícia Star Wars i especialment la seva relació amb el Japó.


I ja anem al Palau 2 on hi ha el gruix del Saló. A la planta baixa, tot entrar, ens trobàvem amb l'exposició de Super Mario que enguany celebra els seus 30 anys


A l'ala dreta del palau, hi havia una de les exposicions més importants a destacar pel seu significat, la dels 70 anys del bombardeig nuclear de Hiroshima i Nagasaki, on hi era presents diferents mangas tractant aquest fet històric. Una exposició molt commovedora. I es que aquest gran trauma va marcar molt profundament el poble japonès. El tema nuclear no només es reflecteix en el manga i anime si no també també en les produccions de ciència-ficció com és la gran icona Godzilla



Just al costat d'aquesta hi havia l'exposició de Shisiki, unes làmines de paper de molta qualitat, utilitzades per el mangakas per fer-hi autògrafs.


A l'ala posterior del Palau 2 hi havia les exposicions dels mangakas Inio Asano i Tetsuya Tashiro

Al pis superior del palau, hi havia la part dedicada a L'Esperit del Japó. A més d'haver-hi dues exposicions més. Una és la de Dracs de paper: Entre Orient i Occident. Els orígens dels dos drac són diferents, els primers benèvols i els segon malignes. El manga és un dels mitjans en els quals s'hi representa aquesta figura. L'obra per excel·lència és Bola de drac on hi apareixen dos dracs, en Shenron  de la Terra, i en Polunga de Namek. El primer és l'exemple clar de drac benèvol oriental. Destacar també la importància dels dracs a Catalunya, per una banda en la Llegenda de Sant Jordi, i per l'altra representats en la nostra arquitectura, sent un exemple el drac el Parc Güell de Barcelona. 



I ja que hem parlat d'arquitectura, l'altra exposició present fou la de Manga en construcció, com es representa l'arquitectura al manga, vist des de diversos punts de vista: El Japó antic, el Japó icònic, el Japó modern i la representació de Barcelona al manga amb l'exemple de I am a hero de Kengo Hanazawa, publicat per Norma Editorial. Sense oblidar les petjades arquitectòniques que han deixat els japonesos a Barcelona.




Així ha estat el nostre pas pel XXI Saló del Manga, esperant el proper el qual tindrà lloc del dissabte 29 d'octubre al dimarts 1 de novembre. Abans però tocarà visitar i gaudir el 34 Saló del Còmic del 5 al 8 de maig. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada