13 de novembre 2015

Corto Maltès. Sota el sol de mitjanit

Títol original: Corto Maltese. Sous le soleil de minuit
Autors: Juan Díaz Canales (Guió) i Rubén Pellejero (Dibuix i color). Basat en l'obra d'Hugo Pratt
Publicat per: Norma Editorial, octubre de 2015
Fomat: Cartoné, 96 pàgines, Color
Preu: 19,50€


20 anys després de la mort d'Hugo Pratt, el seu personatge més icònic, en Corto Maltès, ha retornat. Qui han rebut l'honor de recuperar-lo han estat en Juan Díaz Canales (Blacksad) i Rubén Pellejero (Dieter Lumpen). 

Tot i les moltes aventures d'en Corto, encara hi ha espais buits en la seva vida disponibles a ser omplerts. Amb aquesta premissa, els dos nous autors han una nova història, sent-ne el resultat l'obra Sota el sol de mitjanit, el qual ens ha arribat a mans de Norma Editorial.

Per aquesta primera nova aventura, ens situem l'any 1915, al Gran Nord, entre el Canada i els Estats Units. Allà hi va a complir una missió encarregada pel seu amic Jack London, personatge real, autor del llibre Ullal Blanc. A canvi en Corto viurà una llarga aventura per un magnífic territori, tenint com a recompensa un misteriós tresor. 

Tot i ser una obra de ficció les referències a la realitat del període en que té lloc són molt presents. Per una banda diversos personatges reals com el mencionat Jack London i per l'altra l'esdeveniment històric principal del moment, la Primera Guerra Mundial. Ja que el Canadà encara està lligat al Regne Unit, no té plena sobirania, n'era part participant, i dins d'aquest conflicte se'ns mostra el preludi d'un futura guerra, la d'Independència d'Irlanda, les tensions entre irlandesos i anglesos hi seran presents, cosa que també se'ns mostra la primera aventura del volum Les cèltiques.

Al darrere de l'obra tant completa en diversos missatges que se'ns mostren, doncs hi ha un llarg treball d'investigació dels elements reals, i buscar la manera de lligar-los entre si i amb els elements ficticis tot donant a lloc aquesta nova aventura d'en Corto Maltès. 

En la cronologia de les aventures de Corto Maltès, Sota el sol de mitjanit se situa després de La balada de la mar salada. Així doncs a partir d'ara tindrem la cronologia original en base a les obres d'Hugo Pratt i la nova, afegint-hi a l'original les aventures creades per Díaz Canales i Pellejero, començant per aquesta mateixa, com un "univers expandit".  

Amb el Sota el sol de mitjanit, Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero han ressuscitat l'essència d'en Corto Maltès d'Hugo Pratt, tant en guió com en dibuix, tot fent-lo seu, a la seva manera i així poder-li donar moltes noves aventures. I es que els nous autors ja estan preparant un nova història. Queda molt per explicar del mariner Corto Maltès. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada