23 d’octubre 2015

Tot a punt per al XXI Saló del Manga de Barcelona

L'última roda de premsa prèvia al XXI Saló del Manga de Barcelona va tenir lloc ahir dijous, 22 d'octubre, a la Sala d'Actes de l'Escola de Còmic Joso, i ha comptat amb la participació del cap d'estudis de l'Escola de Còmic Joso, Josep Maria Polls; el Cònsol General del Japó a Barcelona, ​​Hiroyuki Makiuchi; la cap de producte de consoles domèstiques en Nintendo Ibérica SA, Yolanda Cabo; el president de FICOMIC i del Gremi d'Editors de Catalunya, Patrici Tixis; el coordinador d'exposicions del Saló del Manga de Barcelona, ​​Oriol Estrada; i la directora del Saló del Manga de Barcelona, ​​Pilar Gutiérrez.

02.jpg

El XXI Saló del Manga de Barcelona se celebrarà entre el 29 d'octubre i l'1 de novembre a Fira Barcelona Montjuïc. El certamen ocuparà el Palau 1, les dues plantes del Palau 2, el Palau 4 i la Plaça Univers, on estarà situat l'escenari. Per quart any consecutiu, el Saló del Manga augmenta el seu espai expositiu, aconseguint un nou rècord en la seva història: un total de 60.000 metres quadrats (10.000 més que l'any anterior). A més, també augmenta el nombre d'activitats i expositors en aquesta edició, amb l'únic objectiu que el visitant pugui gaudir plenament del certamen.

La Plaça Univers acollirà l'escenari, on tindran lloc els concursos de Cosplay, l'Anime Song Contest, exhibicions de balls asiàtics i actuacions musicals. També hi haurà diversos espais de photocall perquè els cosplayers es puguin fotografiar. El Palau 1 estarà dedicat a la gastronomia japonesa, amb els estands de restauració i el taller de cuina japonesa, i un megaespai de videojocs de Nintendo amb motiu del 30 aniversari de Super Mario Bros. D'altra banda, la planta baixa del Palau 2 acollirà els expositors, el taller de manga, la zona infantil i exposicions. La planta superior del Palau 2, acollirà l'espai L'Esperit del Japó. El Palau 4 acollirà la sala de projeccions, exposicions, tallers de jocs japonesos, espais per cosplayers i altres activitats.

Entre els convidats destaca la presència de la mangaka Io Sakisaka, autora coneguda pels manga Strobe Edge i Aoha Ride; Inio Asano, autor de Solanin; Tetsuya Tashiro, autor de Akame ga kill!. També hi haurà Florent Maudoux i Sourya, responsables de la trilogia Rojo. Cal destacar la presència de les autores de manga espanyol Aurora García i Diana Fernández, més conegudes com Studio Kôsen. El Saló del Manga també comptarà amb la participació de Norihiro Hayashida i Tadayoshi Yamamuro, responsables de la pel·lícula d'animació Bola de Dragon Ball Z La resurrección de “F”, i Yôsuke Asama, productor de Caballeros del Zodíaco: La leyenda del santuario. Per parlar-nos del 70 aniversari del bombardeig d'Hiroshima vindrà Tadayoshi Yamamuro, supervivent d'aquell succés. L'apartat musical estarà cobert per la banda de J-Pop Tancobuchin; el conjunt de musical tradicional Wa League; el grup de pop japonès Loverin Tamburin i la idol espanyola Yami Tabby. En l'apartat de cuina tindrem a Mayumi Nishimura, una referència mundial de la cuina macrobiòtica, que va ser durant 10 anys la cap de cuina de Madonna.

El cap d'estudis de l'Escola de Còmic Joso, Josep Maria Polls, ha posat rellevància en la relació que manté l'escola amb el Saló del Manga i ha donat pas a Patrici Tixis, president de FICOMIC i del Gremi d'Editors de Catalunya, que ha començat destacant la "extraordinària salut" del Saló. "Estem molt contents perquè creixem en espais i activitats, creixerem en nombre d'assistents i esperem també que hi hagi una gran satisfacció per part dels expositors, institucions i col·laboradors", ha dit Tixis. A més, ha remarcat la importància que té el manga com a inspiració per a d’altres indústries culturals i la visió i aproximació a la cultura japonesa més enllà del gènere que ofereix el certamen, atorgant-los any rere any més protagonisme.

Seguidament, Pilar Gutiérrez, directora del Saló del Manga, ha detallat la distribució de l'espai i informació pràctica, afegint que les entrades de dissabte estan ja esgotades i que es preveu el mateix resultat per a les de diumenge, abans de l'inici del Saló. "Escoltem tot el que ens aporten els assistents, és el seu espai de trobada i viuen la gran festa del Manga", ha apuntat.

Oriol Estrada, coordinador d'exposicions del Saló del Manga de Barcelona, ​​ha fet un recorregut pel contingut del Saló, destacant la importància que adquireix el cosplay aquest any, esmentant els convidats que assistiran i repassant les diferents exposicions d'aquesta edició amb l'arquitectura i la il·lustració com a eixos principals. L'exposició Manga en construcció es complementarà amb una maqueta de Shibuya i Yoyogi Park, dos llocs emblemàtics de la ciutat de Tòquio. És un treball de Scopic Miniatur, empresa que està realitzant la maqueta més gran del sud d'Europa. En aquest punt no ha oblidat esmentar 1985-2015: Trenta anys de Mario, l'exposició de Nintendo en la qual es podran veure reproduccions d'esbossos de Super Mario Bros.  "Com podeu comprovar, es tracta d'un programa molt interessant, confeccionat amb molta il·lusió i que esperem que tingui molt èxit", ha afegit Tixis.

Com a representant de Nintendo, Yolanda Cabo, cap de producte de consoles domèstiques en Nintendo Ibérica SA, ha apuntat que la companyia ha preparat un gran conjunt d'activitats per retre l'homenatge "que realment es mereix" a aquest personatge que porta el major nombre de vendes de videojocs i és també un símbol de la cultura nipona. "Esperem que tots els fans es vesteixin de vermell, es posin la visera i es passin pel saló per gaudir de totes les àrees dedicades a Mario", ha explicat.

Finalment, el Cònsol General del Japó a Barcelona, ​​Hiroyuki Makiuchi, ha expressat que el Saló del Manga de Barcelona s'ha convertit un "símbol d'amistat entre Barcelona, ​​Catalunya, Espanya i Japó". En aquest sentit ha valorat que s'hagi aconseguit arribar a la vigesimoprimera edició, "un èxit que propicia que cada any participin més institucions japoneses", com és el cas del Ministeri d'Agricultura, Silvicultura i Pesca del Japó, que comptarà amb representació al Saló del Manga d'aquest 2015 i la presència de la directora de la Tokyo Sushi Academy, Sachiko Goto.

El XXI Saló del Manga de Barcelona compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, ​​de la Fundació Japó, del Consolat General del Japó a Barcelona, ​​de l'Agència Catalana de la Joventut i de l'agència de viatges Viatjant pel Japó. També col·laboren Casa Àsia i Cine Àsia. Els mitjans oficials del certamen són El Periódico, Màxima FM, ComerJapones.com i www.misiontokyo.com.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada