31 d’octubre 2015

Guanyadors de la setena edició dels premis del Saló del Manga de Barcelona

El Saló del Manga de Barcelona premia les millors obres de manga i anime publicades a Espanya entre l'1 de setembre de 2014 i el 31 d'agost de 2015. Es tracta d'uns guardons sense dotació econòmica, que tenen la finalitat de reconèixer els millors mangas a criteri del públic, que vota en un procés obert a la pàgina web de FICOMIC. El període de votació va tenir lloc entre el 21 de setembre i el 16 d'octubre.


fm5a7695.jpg

Els guanyadors dels premis del XXI Saló del Manga de Barcelona, lliurats aquest divendres, 30 d'octubre, al Palau 2 de Fira Montjuïc, són:

Millor Shonen Manga: A Silent Voice, de Yoshitoki Oima (Milky Way Ediciones)

La diversió i l'aventura són el lema de Shoya Ishida, un noi capaç de qualsevol cosa per tal de vèncer l'avorriment. Però la seva vida canviarà dràsticament després de conèixer Shoko Nishimiya, una noia sorda que ha estat transferida a la seva escola.

Millor Seinen Manga: Los dioses mienten, de Kaori Ozaki (Milky Way Ediciones)

Era l'estiu en què Natsuru tenia onze anys. Quan va rebutjar una companya de classe el dia de Sant Valentí, les noies de la seva escola van decidir ignorar-lo completament i, des de llavors, no han tornat a dirigir-li la paraula. Però just abans de les vacances, tot canvia. Suzumura, la noia més alta de la seva classe, de sobte, li parla. Tots dos començaran un tendra relació d'amistat, però Natsuru aviat descobrirà que Suzumura amaga un terrible secret.

Millor Shojo Manga: Aoha Ride, de Io Sakisaka (Editorial Ivrea)

Futaba Yoshioka per fi ha deixat la secundària enrere. I amb ella a Kou Tanaka, un noi baixet, tranquil i dolç ... l'únic que va poder robar-li el cor i que, a més, semblava que la corresponia. No obstant això, a causa d'una sèrie de malentesos i contratemps, Futaba no va poder transmetre els seus sentiments a Kou i la seva relació no va poder arribar a florir. Ja en preparatòria, deixant enrere les companyes de classe que la marginaven per la seva bellesa i timidesa, decideix donar un gir de 180º a la seva vida i ser una noia el menys femenina possible. El seu pla sembla funcionar a la perfecció, fins que un dia coincideix amb un noi anomenat Kou Mabuchi ... qui no és una altra persona que el mateix Kou Tanaka! Kou li confessa a Futaba que realment sentia alguna cosa per ella quan estaven a secundària, però que tot això ja és part del passat. Serà possible que, tres anys més tard, torni a sorgir la flama d'un romanç que ni tan sols va tenir oportunitat de ser iniciat?

Mejor Kodomo Manga: Plum. Historias gatunas, de Natsumi Hoshino (Norma Editorial)

Plum és una adorable gateta que viu d’allò més bé a amb els seus amos, una mare i el seu fill adolescent que adoren els gatets. Però quan, guiada pel seu bon cor, porta a casa seva un gatet abandonat, ¡poc imaginava com canviaria la seva vida!

Millor Manga d’autor espanyol: Corazón de Melón, de Xian Nu (Laura e Irene) (Fandogamia)

Lynn, l'heroïna del joc en línia Corazón de Melón, vol celebrar el seu aniversari. La seva tieta, que de costum és tan comprensiva i amable, li ho prohibeix. Al principi se sent desanimada, però els seus pretendents, de manera involuntària, aconsegueixen aixecar-li l'ànim i finalment decideix realitzar el seu pla. Aquest es veurà importunat per un SMS misteriós que la portarà a acabar en els braços dels tres nois pels quals sent atracció. Un manga que farà viure als lectors històries d'amor diferents en funció de les seves eleccions.

Mejor DVD o Blu-Ray de anime: Ataque a los Titanes (Selecta Visión)

Fa més de 100 anys, els Titans, gegantins éssers mancats d'intel·ligència amb una gana insaciable d'éssers humans, van aparèixer del no-res i van dur la humanitat a la vora de l'extinció. Convertits en aliment per als Titans, els supervivents van construir murs gegantins de 50 metres d'alçada darrere dels quals es van refugiar, renunciant així al món més enllà dels murs. Eren Jaeger és un jove que somia amb el món exterior i que està fart del conformisme amb què la humanitat viu tancada com si es tractés de bestiar. Però la sobtada arribada del Titan Colossal, fins i tot més alt que el mur, acabarà amb la il·lusió de pau amb la qual vivia la societat humana i farà que Eren juri venjança contra els Titans en nom de la humanitat.

Millor Pel·lícula d’anime emesa a la TV: El Castillo Ambulante (eOne Films)

Sophie té 18 anys. Treballa sense descans a la botiga de barrets que mantenia el seu pare abans de morir. En un dels seus poc freqüents passejos per la ciutat, Sophie coneix el mag Howl, un jove amb poders extraordinaris i extremadament seductor. Malgrat tot, a Sophie li fa l'efecte que Howl amaga alguna cosa ... La trobada entre Sophie i Howl no ha passat desapercebuda per a la Bruixa de les Landes, qui odia visceralment Howl. Quan Sophie torna a la botiga, la Bruixa, fent-se passar per una clienta, l'enganya i l' encisa, transformant-la en una dona de 90 anys que no pot revelar la seva veritable identitat.

Millor Autor de manga en actiu: Inio Asano

Després de graduar-se a la Universitat de Tamagawa (Machida), va treballar com a assistent del mangaka Shin Takahashi i, encara que va publicar algunes històries curtes, no es va donar a conèixer fins l'any 2001, quan va guanyar el primer premi per a autors novells de la revista Sunday GX.

Entre tots els seus treballs, Buenas noches, Punpun és considerada una de les seves obres mestres. El protagonista és un jove aclaparat per la seva existència, que se sent tan desconnectat de tot el que l'envolta i tan impotent per canviar que és incapaç d'enfrontar a la seva vida. És per això que, malgrat que tot allò i tots els que l'envolten estan dibuixats amb la cura i l'altíssim nivell de detall propi d'Asano, Punpun és una caricatura, una representació plena de simbolisme de com es veu i com es relaciona amb el món al seu voltant.

Millor Fanzine de o sobre manga: PROJECT 81

L'octubre del 2010, va néixer el fanzine Project 81 amb l'objectiu de donar l'oportunitat als escriptors i dibuixants de mostrar les seves obres impreses. Manga, literatura i novel·les gràfiques configuren l’edició semestral que es publica tant en versió impresa com en línia.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada