24 de setembre 2015

Exposició sobre els 2000 números de El Jueves

El nostre museu  virtual d'humor gràfic preferit (Humoristan), encara en construcció, dedica una exposició als 2000 números de la revista El Jueves.

El Jueves va sortir per primera vegada l'any 1977, el seu objectiu era fer un Pulgarcito per a adults, és a dir, un tebeo, però també una revista satírica d’actualitat. Des de llavors a les seves pàgines es passa revista a la història mundial, i especialment a la més pròxima,  amb un grapat de dades útils tant per a historiadors com per a sociòlegs. Ara El Jueves arriba al seu número 2.000, és a dir, que fa 2.000 setmanes apareixent puntualment als quioscs.  

Adquirida pel Grupo Zeta l’octubre de 1977, en els seus primers anys de vida El Jueves va deixar molt clar que es tractava d’una revista d’humor diferent. Conjuminava la crítica aguda de l’actualitat setmanal amb la presència de sèries que reflectien la quotidianitat del carrer. Va ser llavors, per exemple, que van néixer personatges com Martínez el Facha (Kim), Miguelito (Romeu), el profesor Cojonciano (Óscar), el Déu (JL Martín) o sèries com El cortijo del señorito (Trallero D’A), Desinforme semanal (Tom), Grouñidos en el desierto (Ventura i Nieto), Contactos (Andreu Martín i Mariel) o Historias Fermosas (Fer). Va ser també en aquesta primera etapa quan dos grans, Gin i Perich, es van unir a l’equip d’humoristes del setmanari. 

Podeu veure un magnific recull de portades amb alta definició aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada