04 de juliol 2015

Neix Humoristan, el primer museu digital de l'humor gràfic

Humoristan

El dia 2 de juliol va obrir les seves portes Humoristan, un museu virtual del còmic i l’ humor gràfic. Humoristan és un projecte cultural sense ànim de lucre impulsat per la Fundació Gin que ha estat realitzat amb l'ajuda d'un ampli ventall de col·laboradors. En el museu que està en període de proves i que obrirà de manera oficial a la tardor del 2015, si poden trobar exposicions, articles, textos explicatius i moltes imatges sobre aquests populars mitjans de comunicació de masses. Amb el museu, la Fundació Gin pretén desenvolupar els seus objectius de promoció i difusió de l’ humor gràfic (i també del còmic) nacional i internacional.

A Humoristan el més important és poder gaudir de l'obra dels dibuixants i il·lustradors dels últims cent cinquanta anys. Les obres estiguin reproduïdes dels originals o siguin reproduccions d' obra publicada, es poden ampliar fins a veure l'últim detall de la feina d'aquests creadors. El projecte està en marxa, es viu i es calcula que en l'espai de tres mesos l'espai expositiu doblarà el nombre d'autors i publicacions estudiades. La tasca és ambiciosa i sense fi, la cerca que en aquests moments està més centrada en la premsa catalana i en l'estatal, s’anirà ampliant a altres àmbits importants com l’europeu, el sud-americà o el dels Estats Units.

Humoristan vol ser una àgora per als amants de l’ humor gràfic, i resta obert a què se li enviïn crítiques, comentaris, col·laboracions en forma d'imatges o notícies del sector a info@humoristan.com. L'equip que formem Humoristan és ampli i extens i inclou per una banda els estudiosos i redactors de textos i per l’altra els responsables de l'apartat informàtic o de tractament d'imatges. L'impulsor i principal promotor de la iniciativa és el dibuixant Jose Luis Martín, i l'equip que amb diversos graus de responsabilitat en forma part és: Alfons Moliné, Antoni Guiral, Antonio Golmar, Azucena Micó, Federico Moreno Santabárbara, Fina Villanueva, Gerardo Vilches, Hernan Mateo, Irene Costa Mendia, Jaume Capdevila, Javier Domingo, Joan Beltran, Joan Manuel Soldevilla, Jordi Canyissà, Jordi Manzanares, Jordi Riera Pujal, Josep Maria Cadena, Juan García, Lluís Solà i Dachs, Marc Aranzueke, Mario Nuñez, Marta Armengol Royo, Pepe Gálvez, Ramon Serra Massana i Tere Gómez.

El museu és un somni fet realitat pels aficionats al bon dibuix, Humoristan ha obert les seves portes, podeu entrar si voleu amb un somriure aquí.

Jordi Riera Pujal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada