08 de juliol 2015

L'autor japonès Inio Asano confirma la seva presència al XXI Saló del Manga de Barcelona

L'aclamat mangaka Inio Asano, un dels autors de referència dins la seva generació, ha confirmat la seva presència al XXI Saló del Manga de Barcelona. Aquest jove mangaka ha enamorat la crítica i els lectors de tot el món amb obres com Solanin, La chica a la orilla del mar o Buenas noches, Punpun, no només pel seu exquisit dibuix i el seu mestratge narratiu, sinó per saber expressar com ningú les inquietuds, pors i incerteses de la seva generació. Joves que, quan es troben en el llindar de la maduresa, dubten si donar el pas definitiu, quedar-se en aquests llimbs... o buscar un terme mitjà que els permeti continuar la seva existència vital sense renunciar completament als seus somnis.

inio-asano-©shinjimasakawa.jpg

Inio Asano va néixer el 1980 a Ibaraki, Japó. Després de graduar-se a la Universitat de Tamagawa (Machida), va treballar com a assistent del mangaka Shin Takahashi i, tot i que va publicar algunes històries curtes, no es va donar a conèixer fins el 2001, quan va guanyar el primer premi per a autors novells de la revista Sunday GX.

Entre els seus primers treballs destaquen Hikari no machi, Sekai no Owari to Yoake Mae o Nijigahara Holograph, sent Solanin (Norma Editorial) el manga que el va catapultar a la fama. En aquesta novel·la gràfica, Asano ens mostra les relacions, els somnis i la realitat d'un grup de joves que lluita per trobar el seu lloc en la societat. Va arribar a ser tan popular que va ser adaptat al cinema el 2010, amb l'actriu Aoi Miyazaki en el paper protagonista.

Però d'entre tots els seus treballs, Buenas noches, Punpun (pròximament editada per Norma Editorial) és considerada una de les seves obres mestres. El protagonista és un jove aclaparat per la seva existència, que se sent tan desconnectat de tot el que l'envolta i tan impotent per canviar, que és incapaç d'enfrontar-se a la seva vida. És per això que, malgrat que tot i tots els que l'envolten estan dibuixats amb el mim i altíssim nivell de detall propis d'Asano, Punpun és una caricatura, una representació plena de simbolisme de com es veu i com es relaciona amb el món al seu voltant. Inio Asano assisteix al XXI Saló del Manga de Barcelona en col·laboració amb Norma Editorial.


Font: Ficomic 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada