22 de juny 2015

Webtrip. Relats i Receptes. Entre Lió i Barcelona

Títol original: Webtrip. Récits et Recettes. Entre Lyon et Barcelone
Autors: Varis autors
Publicat per: Planeta Cómic, abril de 2015
Format: Rústic, 104 pàgines, Color
Preu: 14,95€





Juntament amb Les llegendes de Sant Jordi, Planeta ha tret un altre còmic en català aquest abril: Webtrip. Relats i Receptes. Entre Lió i Barcelona

Anem per parts. Webtrip és un projecte de còmic col·lectiu, internacional i participatiu impulsat pel Lyon BD Festival. Aquest projecte ja ha viscut dues temporades successives, el 2012 i 2013. El còmic es crea de la següent manera: A patir d'un esbós de guió preestablert, autors separats per centenars o milers de quilòmetres treballen conjuntament en el desenvolupament i la posada en imatges de la història. El tema d'aquesta tercera temporada, d'aquest còmic, és la gastronomia, d'aquí el Relats i Receptes del títol.  I l'Entre Lió i Barcelona fa referència a d'on provenen els autors que ha participant en aquest còmic, quatre i sis respectivament.

El còmic consta de 8 episodis independents entre ells, en llurs arguments ens introdueixen diversos plats culinaris, i a més 7 dels 8 episodis en venen a acompanyats de la recepta del plat estrella que s'hi fa referència:

  • Episodi 1: Cinta Michelin - Jaime Martín - Recepta: Fideuà
  • Episodi 2: La veritable cuina dels lionesos - B-gnet - Recepta: Saucisson Brioché
  • Episodi 3: Aquella esqueixada - Javi Rey - Recepta: Esqueixada
  • Episodi 4: Amb les mans - Lucie Albon - Recepta: El non autorisé
  • Episodi 5: Marcel & Magdalena - Alba Piñar i Oriol - Recepta: Pebrots fregits amb rovellons
  • Episodi 6: Un gust en un altre lloc - Chloé Cruchaudet - Recepta: Durant l'episodi surten varis plats i no se n'ha tirat cap pel llibre. A la web però s'ha escollit els Musclos a la catalana.
  • Episodi 7: Paella per a dos - Josep Maria Polls i Jordi Sempere - Recepta: Paella de llamàntol
  • Episodi 8: Cadena Alimentària - Guillaume Long - Recepta: Gratin Dauphinois. 

Com a punt negatiu, el llibre, tot i la llista de traductors i correctors, no està exempt d'errors lingüístics com algun accent tancat enlloc d'obert o en alguns casos la utilització de la  j castellana en el so del riure quan el correcte en català és amb hac. 

Aquest còmic és un llibre amb una temàtica diferent al que segurament acostumem a llegir o a publicar-se. Ens permet descobrir diversos autors, i com no ens proporciona receptes que podem preparar a casa tot tranquil·lament per que ens surtin bé i així poder degustar els plats amb  els nostre coneguts. 

 Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada