09 de maig 2015

Yōichi Takahashi es convertirà en professor de l'Escola de Còmic Joso per uns dies

Yōichi Takahashi, creador del manga Captain Tsubasa, estarà de l’11 al 13 de maig i de 18.00 a 21.00 hores impartint un curs de manga a l'Escola de Còmic Joso de Barcelona (c/ Entença, 163. 08029 Barcelona). Yōichi Takahashi és un dels grans autors de manga de les últimes dècades. La sèrie d'animació titulada aquí Campeones, basada en la seva obra, va donar a conèixer al nostre país a principis dels 90 els populars Oliver Atom, Benji Price i Mark Lenders.

yoichi-takashashi-2-.jpg

El programa del curs que presentarà Takahashi tindrà els següents punts:

Primer dia. Llapis
Situació del manga al Japó, com debutar com a dibuixant
Disseny de personatges. Expressions, angles, personatges preferits pel lector
Disseny de vinyetes. Disseny de la història
Expressions característiques del manga. Superdeformed o chibi. Disseny de pàgina i doble pàgina
Fer l’esborrany del dibuix a llapis
(L’autor portarà originals per mostrar)

Segon dia. Retolador pinzell
Procés d’entintat
Pas de l’esbós al dibuix definitiu
Ús d’instruments per dibuixar (materials i plantilla)
Dibuixar personatges i escenaris
Dibuixar línies de moviment i bafarades
Usar la ploma
Usar les trames mecàniques, cúter

Tercer dia. El color
Pintar amb aquarel·les
Ús específic de la tinta
Mostra d’originals a color. Preguntes

Sobre l'autor:
Yōichi Takahashi (Tòquio, Japó. 1960), un dels grans mestres del manga contemporani, publica el seu primer títol, Yûjo no Irebun, el 1979, tot i que el seu gran èxit no arriba fins el 1981, quan presenta Captain Tsubasa a la popular revista Weekly Shônen Jump. L'èxit d'aquest manga, que va iniciar el boom del futbol a tot el Japó, va permetre la seva adaptació a l'anime en la sèrie del mateix títol, amb la qual va aconseguir portar els seus personatges als televisors de tot el món. El manga va finalitzar el 1989, tot i que va reprendre els personatges a Captain Tsubasa World Youth (1994), Captain Tsubasa: The Road to 2002 (2001) i Captain Tsubasa: Golden-23 (2005), entre altres sèries i especials .

També amb el futbol de protagonista , tot i que de to més realista, l'autor va realitzar Hungry Heart (2002). L'esport ha estat un dels temes principals en l'obra de Yōichi Takahashi. A més dels esmentats títols, ha desenvolupat la seva creativitat en mangas esportius com Hatsukoi Dôji (1980, kendo), Subaru Subaru (1980, lluita lliure), 100 Mt Jumper (1988, atletisme), Shô no Densetsu (1988, tennis), Ace (1989, beisbol), Basuke (1989, bàsquet), Chibi (1992, boxa)...
Al nostre país, la sèrie d'anime Campeones i les seves continuacions s'han emès repetidament, a més de publicar-se els diferents mangas de Capità Tsubasa i de realitzar-se diverses edicions en DVD de la sèrie.

L'Escola de Còmic Joso col·labora des de fa anys amb el Saló Internacional del Còmic de Barcelona i amb el Saló del Manga de Barcelona organitzant i impartint els tallers de còmic i manga. Així mateix, organitza les masterclass i diverses activitats relacionades amb les tècniques narratives i de dibuix.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada