15 d’abril 2015

Recomanacions de còmic en català pel 33è Saló del Còmic de Barcelona

Demà obre les portes el 33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Quatre dies intensos de vinyetes, xerrades, exposicions, presentacions de novetats i firmes.
 
Tot seguit uns posem un llistat de les recents novetats en català que hi podrem trobar, algunes de mitjans cap finals de l'any passat, però que hem volgut destacar.  





Còssetània Edicions
Comencem amb Cossetània que el passat març va publicar la novel·la gràfica de la sèrie de TV3, Oco! El còmic dels Quicos, el recull de tires còmiques protagonitzades pel grup ebrenc de música folk Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Domen Editorial
Tot i no ser un còmic, si no un llibre il·lustrat, mencionar Grans personatges que construïren Catalunya, sent un dels seus autors en Quim Bou, autor dels còmics Orn i Balears: abans i ara, també a la mateixa editorial.

Ediciones B
La novetats en català de B per aquest Saló del Còmic és Mortadel·lo i Filemó. El tresorer, de Francisco Ibáñez i Breu història del procés, de Toni Batllori.

Ediciones Salamandra
Salamandra s'estrena en el còmic en català amb L'àrab del futur de Riad Sattouf

Edicions de Ponent
De de Ponent, mencionar l'última obra de Lluis Juste de Nin, Quan de tu s'allunya, i el còmic de la Beca Carnet Jove, La nota del jazz, d'Òscar Martínez Serrano, i l'obra pòstuma de Guillem Cifré, 101 acudits del senyor Ruc.

Editorial Base
De Base recordem totes les col·leccions que està publicant Jan i Trencapins, Noves aventures dels Barrufets, L'univers dels BarrufetsBenet Tallaferro, Marsupilami, El Petit Pelut i Bibi i Tobi. 

Esquitx Edicions
D'Esquitx mencionar el segon àlbum del duet Gabi Beltrán i i Bartomeu Seguí: Històries del Barri. Camins.

Fanbooks
De Fanbooks, primer mencionar  Millennium 2, publicat l'any passat el doble àlbum de El Llibre del Cementiri, publicat el primer volum a finals d'any passat i el segon aquest passat febrer.

Ooso Còmics
Des de la serra de Prades (Tarragona), ens arriba el segon volum de Supercatalà: Supercatalà 2.0 Conspiració

Panini Comics 
De Panini, recordar que publica Bleach en català, en que el seu 44è volum malauradament sortirà a finals d'abril tot i que havia de sortir a finals de març.  

Planeta Cómic
Per part de Planeta mencionar la col·lecció de Bola de drac Color sent l'últim número publicat el volum 3 de la Saga d'en Freezer, també d'Akira Toriyama tenim la seva última obra: Jaco The Galactic Patrolman, també recordem que també publica el Naruto en català, sent l'últim publicat el 67, amb el 68 sortint el maig. I ja de cara el còmic, dues novetats pròpies del Saló: Les llegendes de Sant Jordi i Web Trip. Relats i Receptes.

Rosa dels Vents
Rosa dels Vents (Penguin Random House), publica La Volàtil. Mamma mia! d'Agustina Guerrero. 

I acabem amb parlant del fanzine còmic Víkings, del quals ja n'hem parlat, sent un dels autors el nostre company Gargotaire


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada