28 d’abril 2015

Crònica del 33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Del dijous 16 al diumenge 19 d'abril va tenir lloc el 32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona.



Enguany des de ComiCat hi hem tornat a ser-hi presents. Dijous hi va anar en en Jordi Riera, divendres, en Nightwing80 i el dissabte ens vam trobar en Gargotaire, en Marc Pastor i en Llop Segarrenc.

Les exposicions van ser molt diverses, sent la principal la de Còmics Fantàstics situada a la planta superior del Palau 2. A través de diverses gèneres de fantasia heroica i ciència ficció, ens va permetre descobrir obres mestres d'aquesta temàtica. Una cosa a  comentar es que no es va tenir en compte el manga, sent el còmic japonès una gran font d'aquests gèneres.




També en aquesta planta hi havia l'exposició Vinyetes: Història del còmic en català, de la qual n'hem parlat en diverses ocasions.


A la planta baixa del Palau 1, vam poder gaudir d'altres exposicions. Les de dedicades a personatges de còmic foren: The Spirit: 75 anys a Central City, Capità Amèrica: El Sentinella de la Llibertat i Joker: 75 anys del Príncep Pallasso del Crim. 



També hi havien les exposicions dedicades als guanyadors dels Premis del Saló de l'any passat: Miguel Gallardo, Los surcos del azar de Paco Roca, el fanzine Arrós Negre i Clara Soriano.



També s'ha de destacar de Cifré & Cifré, el qual el segon, en Guillem Cifré ens va deixar prematurament durant la passada edició del Saló.   També destacar la de Jaume Perich: Humor sense concessions, en que aquest any s'ha recuperat el Premi Gat Perich amb col·laboració de Ficomic. També mencionar la de Trànsits, tancant la trilogia dedicada a autors de les Illes Balears. 


Com a altres exposicions teníem la d'Anacleto: Agente Secreto, de la qual properament s'estenera la pel·lícula, Autores de còmic femení al Franquisme 1940/1970 i Web Trip 3: Relats i Receptes, el qual el seu còmic la publicat Planeta Còmic en català.



Durant una estona vam poder parlar am en David Aliaga d'Editorial Base sobre les expectatives de futur i comentant que recentment han acabat de publicar en la seva totalitat la col·lecció de Jan i Trencapins. Ens va indicar que sabien vendre millor els còmics en català que en castellà, motiu pel que en feien tirades més llargues i també ens va comunicar que tenien intenció de seguir publicant àlbums de l'univers d'en Peyó.

1 comentari:

  1. Molt content de la feina de l'editorial Base!

    Per fi he pogut completar la col·lecció que havia iniciat fa més de 25 anys de Jan i Trencapins :D

    I m'alegra que continuïn amb Peyo. A mi em van comentar que el mes que ve ja tindrem el pròxim volum de Benet Tallaferro, l'altra sèrie pendent que vull completar de Peyo :D

    Sentir que els va bé és una bona notícia

    ResponElimina