04 de març 2015

Tim Sale, nou convidat al Saló del Còmic de Barcelona

Tim Sale és un dels dibuixants que va revolucionar, al costat del guionista Jeph Loeb, la indústria del còmic de superherois gràcies a la seva feina amb personatges com Superman i Batman o les seves aportacions a la mitologia de Daredevil, Spiderman i Hulk. Sale és un autor convidat per ECC Ediciones al 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona.


Format a la Universitat de Washington, l'Escola d'Arts Visuals de Nova York i el taller de còmic de John Buscema, Tim Sale (Ithaca, Nova York, 1956) aviat va orientar els seus passos professionals cap al món de la historieta. Després de debutar en les pàgines de Myth Adventures i Thieve’s World, va assistir a la Convenció de Còmics de San Diego, on va fer contactes clau en la seva carrera: Matt Wagner, amb qui treballaria a Grendel, i Barbara Randall, que li va presentar un guionista que es convertiria en el seu gran company d'equip creatiu: Jeph Loeb. Junts han explorat diferents racons de l'Univers DC a través d'obres com Investigadores de lo desconocido: ¡Deben morir!, Superman: Para todas las estaciones, i quatre títols fonamentals del fosc univers de Batman: Batman: Batman: Caballero Maldito, Batman: El largo Halloween, Batman: Victoria Oscura i Catwoman: Si vas a Roma.

També al costat de Loeb, va desenvolupar per a Marvel Comics Lobezno/Gambito: Víctimas i les minisèries Daredevil: Yellow, Spiderman: Blue i Hulk: Gris; "Trilogia cromàtica" que tindrà continuïtat amb Captain America: White. A més del treball realitzat com a portadista, en la bibliografia de Sale també destaquen obres com The amazon, Billi 99, Deathblow o Espadas, arc argumental de Legends of the Dark Knight escrit per James Robinson. Al seu torn, va col·laborar amb Dawyn Cooke a Superman: Kryptonita, i va protagonitzar una entrega de l'antologia SOLO. Però el talent de Tim Sale es coneix més enllà de les fronteres del món del còmic, ja que entre 2006 i 2009 va signar diferents il·lustracions integrades a la línia argumental d'Herois, sent responsable dels quadres del pintor Isaac Méndez. En aquesta popular sèrie de televisió també hi col·laborava Jeph Loeb com a coproductor i guionista ocasional.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada