27 de març 2015

David Saltzberg, l'assessor científic de The Big Bang Theory, participarà al saló del còmic

Darrera d'un científic de ficció com Sheldon Cooper a The Big Bang Theory sempre n'hi ha un autèntic. David Saltzberg, l'assessor científic de The Big Bang Theory, participarà en el 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona en diverses activitats com xerrades i conferències dins dels actes de divulgació científica del certamen que té en el gènere fantàstic i els superherois dos dels seus eixos temàtics. Saltzberg és professor de Física i Astrofísica a la Universitat de Califòrnia, Los Ángeles (UCLA).


Un mes abans que es gravi cada episodi de The Big Bang Theory, David rep el guió per afegir-hi els comentaris científics que apareixen en cada episodi. De la seva ment surten totes les enginyoses preguntes i respostes científiques que Sheldon (el guanyador de quatre Emmy Jim Parsons) i Leonard (Johnny Galecki) es fan en els episodis de la sèrie. També assisteix als rodatges per comprovar que totes les equacions que apareixen en les pissarres són correctes i assessora els actors quan tenen algun dubte sobre les teories científiques que s'han de discutir. David Saltzberg formarà part dels experts que debatin sobre la relació entre ciència i ficció.

David Saltzberg és professor de Física i Astronomia a la Universitat de Califòrnia i especialista en astrofísica de partícules. Participa en els rodatges de la sèrie i està en tot moment atent a qualsevol possible error en el guió que tingui a veure amb l'apartat que li competeix: la ciència. De fet, Saltzberg no només ha treballat a The Big Bang Theory sinó que ha col·laborat en tot tipus d'investigacions relacionades amb la ciència en el món del cinema i la televisió. Saltzberg és el responsable del blog https://thebigblogtheory.wordpress.com/  on explica la part científica que hi ha darrere de cada episodi de The Big Bang Theory. David Saltzberg assisteix al 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona en col·laboració amb ECC Ediciones i el Consolat dels Estats Units a Barcelona.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada