21 de gener 2015

Els dibuixants José Luis García López i David Finch assistiran al Saló del Còmic de Barcelona

Els aficionats als còmics de superherois estan d'enhorabona amb la presència de dos grans estrelles del gènere. Un d'ells, tot un referent del novè art que ha deixat un record inesborrable en generacions de historietistes i lectors; l'altra, un hot artist el nom és sinònim d'espectacularitat i èxit. Ens referim a José Luis García López i David Finch.

José Luis García López va néixer a Pontevedra, però aviat va emigrar a l'Argentina amb la seva família. A mitjans de la dècada dels setanta es va traslladar a Nova York, on encara viu i segueix dibuixant còmics i art promocional, principalment per DC Comics. Per les seves mans han passat els grans icones de l'editorial, com Batman, Wonder Woman i Superman. També es va encarregar de l'apartat gràfic de Jonah Hex, Hercules Unbound, Atari Force y Cinder y Ashe, además de Deadman, Batman vs. Hulk, la seqüela de Camino a la perdición i El regreso de Donna Troy. També va desenvolupar la sèrie limitada de ciència ficció Twilight al costat de Howard Chaykin, va col·laborar en les capçaleres Batman Confidential, Universo DC: Legados i All Star Western, i va participar en les antologies Wednesday Comics i Batman: Black and White.

http://ficomic.com/IMAGES_3/7346/540_x_jose-luis-garcia-lopez-1.jpg

Coincidint amb la visita de l'autor, es publicaran dos llançaments centrats en aquest mític dibuixant: Grandes autores de Superman: José Luis García López - Otros mundos, que contindrà les històries Superman: Kal, Realworlds: Superman i Superman Inc, i Grandes autores de Batman: José Luis García López - El episodio perdido, que inclourà l'adaptació del guió escrit per Harlan Ellison per a la sèrie televisiva Batman (1966-1968), fins ara inèdit. Podeu seguir José Luis García López a Facebook a www.facebook.com/jose.l.garcialopez.7. Autor convidat en col·laboració amb ECC Ediciones.

Per la seva banda David Finch, és natural de Windsor (Canadà), va irrompre en la indústria del còmic americà a mitjans dels anys noranta, succeint a Marc Silvestri com a dibuixant regular de Cyberforce. Col·laborador habitual de Top Cow Productions i Image Comics, cocreó Aphrodite IX i Ascension, a més de participar a The Darkness, Tales of the Witchblade i els crossovers The Darkness/Batman, Witchblade/Elektra o Star Trek/X-Men. En 2002 va començar a treballar de forma habitual amb Marvel Comics, destacant la seva aportació a Ultimate X-Men i a dues capçaleres escrites per Brian Michael Bendis: Los Vengadores i Los Nuevos Vengadores. Posteriorment, va formar equip creatiu amb Jeph Loeb a Capitán América: El hijo caído i Ultimatum, a més de dibuixar els guions de Charlie Huston per a Caballero Luna.

http://ficomic.com/IMAGES_3/7347/150_x_davidfinch-564.jpg

Al començament de 2010 va signar un contracte en exclusiva amb DC Comics, iniciant una profitosa relació amb l'editorial. Després aportar el seu gra de sorra a l'etapa de Grant Morrison com a guionista de Batman (¡Batman y Robin deben morir!, Batman Inc.), va exercir com a autor complet de Batman: El Caballero Oscuro (Amanecer dorado, Terrores nocturnos i Ciclo de violencia), per a posteriorment col·laborar amb Paul Jenkins i Gregg Hurwitz. Ja el 2013, va coincidir amb Geoff Johns en dos importants projectes: Liga de la Justicia de América y Maldad eterna, primer gran esdeveniment del nou Univers DC. Actualment, Finch és el dibuixant regular de Wonder Woman, formant equip creatiu amb la seva dona, la guionista Meredith Finch. La seva pàgina web oficial és www.dfinchartist.com i el seu compte de Twitter @dfinchartist. Autor convidat per ECC Ediciones.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada