08 de gener 2015

Antoni Guiral parlarà dels dibuixos de Coll al Museu de Granollers

Antoni Guiral donarà la conferència Coll: traços en silenci el dimecres 14 de gener a les 19:00 hores al Museu de Granollers. Recordeu que fins a l'1 de febrer, es pot visitar al mateix museu l'exposició d'originals El coll del TBO produïda per TantaTinta i també l'exposició Els grans dibuixants de Catalunya, col·lecció de Ramon Serra.

Josep Coll (1923-1984) és un nom que hauria de dir moltes coses. Però, massa vegades, el temps esborra empremtes molt fermes que traga l'oblit. Josep Coll és un dels millors historietistes d'humor de la nostra història de la historieta. Per la seva innovadora proposta, a la recerca d'un humor que parla amb imatges icòniques. Pel seu grafisme, innegociable i intransferible. Per què ens va deixar personatges sense nom que formen part de la galeria dels millors personatges de l'humor gràfic a casa nostra. Recordar-lo és honrar la nostra memòria.

Antoni Guiral Conti és un crític, editor i guionista de còmic català, guardonat amb el premi a la divulgació del Saló del Còmic de Barcelona de l'any 2007. Darrerament ha escrit i presentat el darrer volum de la enciclopèdia: Del Tebeo al Manga, Una Historia de los Cómics.

Museu de Granollers, Carrer Anselm Clavé, 40. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada