05 de desembre 2014

Les llegendes seran la temàtica del concurs escolar de còmic del Saló

Una de les activitats pedagògiques de més èxit del Saló Internacional del Còmic de Barcelona és el Concurs Escolar de Còmic, que convoquen el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i FICOMIC, que el 2015 arribarà a la seva quarta edició.

33-concurs-comic.jpg

Aquest any, els temes centrals de la gran exposició del 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona seran la ciència ficció i la fantasia heroica. Per aquest motiu, les temàtiques escollides en aquesta ocasió per presentar-se al concurs són les llegendes i contes populars i la creació d'un mite propi.

El concurs consta de cinc categories, des del cicle mitjà d'educació primària fins a l'alumnat d'ensenyament postobligatori. En cada categoria s'escolliran un guanyador i dos finalistes. Els guanyadors rebran com a premi una Nintendo 3DS XL, i els finalistes un lot de còmics. La data límit d'admissió de treballs serà el 16 de març del 2015. Els noms dels autors dels treballs finalistes es publicaran el dia 10 d'abril a la pàgina web de FICOMIC i a la pàgina web L’impuls de la lectura del Departament d'Ensenyament.

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona s'ha convertit en el punt de trobada de la indústria del còmic i el món de l'educació. Des de fa nou anys FICOMIC organitza una jornada dedicada als docents sobre el còmic com a eina pedagògica. També s'organitzen tallers de còmic per a grups escolars, que s'ampliaran l'any que ve amb una aula oberta de divulgació científica. Així mateix, es realitzen visites guiades pel Saló del Còmic perquè els professors descobreixin els còmics que poden ser més adequats per treballar en els continguts curriculars de les diferents àrees.

Pots consultar les bases del concurs en el següent link.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada