01 de desembre 2014

El llibre del cementiri. Volum 1

Títol: El llibre del cementiri. Volum 1 
Títol original: The graveyard book. Graphic novel. Volum 1
Autors: Neil Gaiman (novel·la original), P. Craig Russell (Adaptació gràfica) i altres il·lustradors
Publicat per: Fanbooks, octubre 2014
Format: Cartoné, 15.7 x 23.5 cm, 192 pàgines
Preu: 16,90€

L'últim còmic que ha publicat Fanbooks és el primer volum de El llibre del cementiri. Aquest amb en Philip Craig Russell al capdavant adapta la primera part del llibre homònim de l'autor Neil Gaiman, el qual fou publicat per Estrella Polar, que també ens ha portat altres obres d'aquest autor. Ja fa anys, una altra obra de Neil Gaiman, Coraline, també ens arribar en les seves dues versions, la novel·la i el còmic, també adaptat per en P. Craig Russell. 

El llibre del cementiri és una obra juvenil, fantàstica i amb tocs de terror, pel context on viu en protagonista, un cementiri. Quan el protagonista era petit i tot ja havia après a caminar, un misteriós personatge, el tal Jan, va assassinar la seva família, però el petit se'n va salvar ja que va marxar de casa en el moment adequat i tot xino-xano va anar a parar al cementiri. Allà és adoptat per la família fantasma Owens i rep el nom de Ningú, Ning pels amics, on creixerà a resguard del tal Jan que independentment del temps que pugui passar haurà d'acabar la feina que va començar. Així en Ning, sota la tutela d'en Silas, un ésser ni viu ni mort, va creixent i coneixent els diferents personatges que viuen al cementiri.

Aquest primer volum conté dels del primer capítol fins a l'interludi, essent dibuixant cada un d'ells per un il·lustrador de renom cada un amb el seu propi estil. 
  • Capítol 1: Com en Ningú va arribar al cementiri, dibuixat per Kevin Nowlan
  • Capítol 2: Un nou amic, dibuixat per P. Craig Russell
  • Capítol 3: Els cans de Déu, dibuixat per Tony Harris i Scott Hampton
  • Capítol 4: La làpida de la bruixa, dibuixat per Galen Showman
  • Capítol 5: La dansa macabra, dibuixat per Jill Thompson
  • Interludi, dibuixat per Stephen B. Scott

La nostra edició però té un error present tant a la portada del llibre com la de la sobrecoberta. Els il·lustradors convidats que s'hi mencionen corresponen els del segon volum. Ara bé a la solapa posterior si que hi ha els correctes d'aquest primer volum. 

Esperem que que el segon el segon volum, que conté del capítol 6 fins al desenllaç, no tardi en arribar-nos per saber qui és aquest misteriós tal Jan i els seus motius respecte l'assassinat de la família de l'anomenat Ningú Owens. 

Llop Segarrenc - Planeta Sigarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada