10 de novembre 2014

Millennium 2. La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina

Títol: Millennium 2. La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina
Títol original: Millennium 2. Flickan som lekte med elden (lit. La noia que jugava amb foc)
Autors: Stieg Larsson (novel·la original), Sylvain Runberg (guió) i Manel Carot "Man" (dibuix)
Publicat per: Fanbooks, octubre 2014
Format: Cartoné, 18.7 x 28cm, 136 pàgines
Preu: 18,95€ 


Aquest octubre he retornat a la saga Millennium amb la publicació de l'adaptació al còmic del segon llibre, La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina, per part de Fanbooks.  

Sylvain Rungberg ha tornat a fer una gran feina en plasmar, traslladar la novel·la en el format còmic. A llarg de les seves pàgines s'adapta allò important, allò clau de l'obra original, mantenint la intriga, la intensitat fins al seu desenllaç, tot i la simplificació que comporta l'adaptació. El que no acabo d'entendre però són els canvis que hi ha hagut en les pàgines finals tot i que els elements essencials es mantenen, la situació difereix amb la original. Són canvis que et preguntes el seu per què.    
 
El guió però es visualitza a través del dibuix que aquest cop està a mans de Manel "Man" Carot que s'ha adaptat a l'estil de Josep Homs per il·lustrar aquest segon còmic. Evidentment es nota la diferència entre els dos dibuixants, en Man però ha estat a l'altura i ha mantingut el joc de colors, ombres que difereixen segons l'escena que ens trobem, tal ja va fer el seu predecessor en el primer còmic. En Josep Homs retornarà al tercer i últim còmic de la trilogia. 
 
Respecte la nostra edició, per la portada del volum s'ha escollit la portada del segon número o part de que està compost l'àlbum, mostrant un dels moments clau de la història, i concretament per un dels seus personatges, la Lisbeth Salander, amb un cara a cara amb un personatge clau per la nostra protagonista. A diferència de tal com vaig fer constar en la ressenya de primer còmic, en aquest cas que no hi he notat errors substancialment greus.

Però la història d'aquest còmic no és autoconclusiva com passà en el primer. El desenllaç doncs el trobarem al tercer còmic, La reina al palau dels corrents d'aire, que esperem per la tardor de l'any vinent.  
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada