04 de novembre 2014

Crònica del XX Saló del Manga de Barcelona

Aquest dijous 30 d'octubre va obrir les portes el XX Saló del Manga de Barcelona, enguany altre cop amb ampliació d'espai, en afegir-hi el pis superior del Palau 2. 


ComiCat  hi hem tornat a ser tant el divendres com el diumenge. Com a acreditats, s'entra directament al Palau 1 trobant-he amb un Pikachu penjant del sostre. A sota hi havia l'espai destinat als videojocs de Pokémon, i és que enguany la franquícia de Nintendo era protagonista al Saló.



Sortint a la plaça Univers hi havia la infraestructura de l'escenari on s'hi han celebrat diferents actes. 


I un cop dins del Palau 1 ens trobem davant de l'exposició de Pokémon on a través de dibuixos es repassa les generacions dels videojocs amb els seu protagonistes, els pokémons incials i els "continents" on té l'acció cada generació. 



A la seva esquerra hi havia l'exposició de Els ritmes del J-Pop, on es repassa l'evolució del Pop japonès. 



Anant cap a l'esquerra hi havia una exposició de la sèrie d'animació Saint Seiya. Girant 180º, anant a l'ala dreta del palau 1 hi havia dedicada una exposició dedicada a en Ken Niimura, Chez Niimura, el qual ha estat un dels autors convidats al certament.
 


A l'ala posterior de Palau 2 és on hi havien les  editorials diguem-ne "grans": Norma, Ivrea, Planeta, ECC, la distribuïdora d'anime Selecta, entre altres estands. Una d'elles és Planeta Cómic, la qual estrena nom després d'abandonar el conegut Planeta DeAgostini Cómics. Editorial que en els últims mesos i dies ens ha portat molt material de Bola de drac en català (Compendi 1, Battle of Gods, Color, SD) i de cara l'any que ve encara més (Jaco, Anime Comics). A més els protagonista, en Goku, ens deia un "Fins aviat", en sortir de l'estand. 




Al costat de l'estand de Planeta, hi havia l'exposició dedicada a dos altres autors convidats al Saló, en Kengo Hanazawa (que diumenge va fer una classe magistral a l'estand de la Joso) i en Takeshi Obata, les quals les seves obres són publicades per Norma Editorial. I al costat d'aquesta hi havia l'exposició dedicada al col·leccionisme de segells de manga al Japó, Mangas amb segell propi



I anem al pis superior del Palau 2, destinat a la part més espiritual del País del Sol Naixent. Hi havien les exposicions de Bonsai i Ikebana, Mitologia japonesa amb una mostra de mascares i L'esperit japonès en 14 conceptes, entre estands relacionats a diferents aspectes tradicionals nipons.  





Per acabar mencionar que enguany el Saló del Manga complia 20 anys, sent la primera edició l'any 1995, així doncs no hi podia faltar una exposició amb els 20 cartells i les condecoracions aconseguides com el Record Guiness de fa 2 anys de més gent vestida de Bola de drac.



Moltes Felicitats Saló del Manga i que en siguin molts més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada