08 de setembre 2014

L'autor japonès Takehiko Inoue confirma la seva presència al XX Saló del Manga de Barcelona

El prestigiós mangaka Takehiko Inoue (Kyushu, Japó. 1967) ha confirmat la seva presència al XX Saló del Manga de Barcelona. Es tracta d'un dels autors de referència del panorama del manga japonès, on és conegut per la seva popular sèrie Slam Dunk, ambientada en el món del bàsquet, i per Vagabond, de temàtica de samurais. A més, Takehiko Inoue és un gran admirador de l'obra de Gaudí, sobre el qual va publicar un quadern de viatges il·lustrat. Takehiko Inoue és un gran artista gràfic multidisciplinar.

inoue-2.jpg 

L'autor, va practicar el bàsquet durant la seva època d'estudiant, esport que després convertiria en un dels temes principals de la seva obra, caracteritzada per la gran claredat i realisme del seu dibuix, que reflecteix de manera fidel les proporcions del cos. El seu primer èxit com autor va ser la conquesta del prestigiós Tezuka Show, gràcies a la seva obra Kaede Purple, centrada en el bàsquet i publicada a la revista setmanal Shonen Jump. Més tard va treballar com a assistent de Tsukasa Hōjō, autor de City Hunter.

El seu primer gran èxit va arribar amb la publicació de Slam Dunk (1990), que es va convertir en el manga més venut de la història (superat anys després per One Piece). Es tractava d'una obra de gran qualitat gràfica i que combinava un tractament emotiu i realista del bàsquet amb un sentit de l'humor desbordant que el va fer molt popular.

Després de 31 volums d’Slam Dunk, Inoue va realitzar una obra també centrada en el bàsquet, però de tall futurista, anomenada Buzzer Beater. També va realitzar diverses obres curtes, entre les quals destaca Piercing. El seu següent gran èxit va arribar amb Vagabond, una història basada en la vida de Musashi Miyamoto, un llegendari guerrer japonès, que segueix publicant actualment. Alterna la publicació d'aquesta obra amb Real, centrada en el món del bàsquet en cadira de rodes. Actualment Inoue és un dels mangakas més importants i respectats de la indústria. Slam Dunk, Vagabond i Real són mangas publicats en el nostre país per Editorial Ivrea.

També ha dissenyat els personatges del videojoc Lost Odyssey, un RPG de Mistwalker, empresa fundada pel creador de la saga Final Fantasy, Hironobu Sakaguchi.

Takehiko Inoue va visitar Barcelona per documentar-se per a l'elaboració del quadern de viatge il·lustrat Pepita: tras los pasos de Antoni Gaudí, distribuïda a Espanya per Planeta Nuevas Iniciativas. Inoue retrata Barcelona i les magnífiques creacions de Gaudí amb el seu traç delicat. A més, a la Mori Arts Center Gallery de Tòquio s'exhibeix actualment l'exposició Takehiko Inoue interpreta l'Univers de Gaudí, organitzada per Toei Co., Ltd. - Càtedra Gaudí (ETSAB-UPC) i Aurea Cultura i Art, amb la col·laboració de Fundació Catalunya-La Pedrera.

Takehiko Inoue assistirà al XX Saló del Manga de Barcelona gràcies a Fundació Japó i a la col·laboració d'Editorial Ivrea i FICOMIC.


Font: Ficomic

1 comentari: