14 de maig 2014

Recomanacions de còmic en català pel 32è Saló del Còmic de Barcelona

Demà obre les portes el  32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Quatre dies intensos de vinyetes, xerrades, exposicions, presentacions de novetats i firmes.
 
Tot seguit uns posem un llistat de les recents novetats en català que hi podrem trobar, algunes de mitjans cap finals de l'any passat, però que hem volgut destacar.
   
 
 

 
Còssetània Edicions
Comencem amb Cossetània que el passat gener va publicar la novel·la gràfica de la sèrie de TV3, KMM

Ediciones B
La novetat en català de B per aquest Saló del Còmic és  Mortadel·lo i Filemó. Mundial 2014, de Francisco Ibáñez.

Edicions de Ponent
De de Ponent, mencionar l'última obra de Lluis Juste de Nin, Rauxa, i el còmic del Carnet Jove i del Tricentenari, A la recerca del català autèntic, de Dànius i Miquel Martí
 
Editorial Base
Base està recuperant i publicant els àlbums de Jan i Trencapins, Els Barrufets o Benet Tallaferro.
 
Fanbooks
De Fanbooks, el qual de mica en mica les seves publicacions en català van creixent, sota la col·lecció Comic Books, primer mencionarem les seves ultimes novetats de l'any passat: Millennium 1 i Jo, René Tardi, presoner de guerra a l'Stalag IIB.
I les novetats  d'enguany són:  Lliures o mortsel tercer volum de Joc de trons, i la última novetat que sortirà del forn per aquest Saló del Còmic, El pont dels jueus, adaptant la novel·la homonima de Martí Gironell.
 
Norma Editorial
De Norma, començant per l'última novetat de l'any passat, Corto Maltès. El mar d'or, i ja les novetats d'enguany: Yakari 14, Mouse Guard 3. En Destral Negra i sortint amb la inauguració del Saló, Sansamba, de Susanna Martí i Isabel Franc, les autores d'Alícia en un món real

Ooso Còmics
Des de la serra de Prades (Tarragona), ens arriba el còmic Supercatalà. Diari d'un català indignat

Panini Comics 
De Panini, destacar el còmic del Tricentenari 1714 Baluard, de Cels Piñol i Àlex Santaló.
I recordar de pas, que l'editorial també publica Bleach en català, en que el seu 42è volum s'ha anat retardant segons diuen per problemes d'aprovacions amb Japó.
 
Planeta DeAgostini Comics
Per part de Planeta DeAgostini mencionar la seva darrera novetat en català, el primer volum del Compendi de Bola de drac, i com novetat pròpia del Saló, el volum 66 de Naruto en català, sèrie al peu del canó però que va sortint irregularment degut estar a pocs toms del publicats al Japó. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada