15 de maig 2014

Presentació de Resaca a Barcelona

Resaca

Mamen Moreu
Dj, 2014-05-15 20:00 - 21:30 Fatbottom


Aquest dijous 15 a les 20:00 h . presentació del còmic ' RESACA ' de Mamen Moreu , al costat del gran Albert Monteys , que farà de mestre de cerimònies.

Mamen Moreu reprèn a Marcela , el personatge nascut a les tires publicades a El Jueves , per crear Resaca , un còmic inèdit a força d'humor gamberro , sexe i alcohol . La protagonista és una noia de vint-i-molts anys , que l'únic que té clar és que els caps de setmana són per sortir de festa . Filant històries en la seva gran majoria inspirades en la vida i l'entorn de l'autora , tenen cabuda la crisi prèvia ( i no tan prèvia ) als 30 , l'angoixa de trobar feina , les amigues , que comencen a casar-se i tenir fills , la no acceptació de l'edat i seguir vivint com una postadolescent , món nocturn, nois, cubates , cambrers ... i ponis , molts ponis .
Segons apunta el dibuixant Darío Adanti , " Marcela està vivint la ressaca de l'Espanya dels 90 , la demolició de l'estat de benestar , la fi de la bombolla immobiliària i l'ensorrament d'un sistema que no dóna més . És a dir : aquesta crisi s'està portant posat molt del millor que tenia Espanya . A Marcela li costa sobreviure amb el que hi ha i amb el que pot aconseguir , i el món adult no sembla prometre res que es desitgi veure complert . Però ella mateixa surt i s'emborratxa . S'emborratxa i lliga , lliga i folla , folla i de vegades la passa bé i de vegades no . Com tothom . O gairebé tot ... " .

" Mamen Moreu ( Osca , 1985 ) . Dibuixant , historietista i llibretera , amant de la lectura i els còmics des de petita , comença a dibuixar en el moment en què va poder sostenir un llapis . Penjant seus treballs i les seves històries en xarxes socials i publicant en algun fanzine durant molts anys , el 2009 comença a col · laborar ocasionalment a la revista satírica El Jueves , en especials , guindes , a la secció El gas de la Risa i en la de tires amb el seu personatge Marcela . Pel que fa a internet es refereix , col · laborar al webcòmic setmanal El Estafador i des de 2012 forma part de Caniculadas , un webcòmic creat per 7 autores que s'actualitza diàriament durant els tres mesos d'estiu.

Des de gener de 2013 publica a la revista satírica TMEO les historietes de Claudia Foreveryoung . Les pàgines de Mamen Moreu són generalment costumistes i per a adults , humor disbauxat amb alt contingut en festes , sexe , alcohol i acudits de pets . Advoca per les historietes d'humor en primera persona per riure de les excentricitats , preocupacions i tares d'un mateix.

Entre les seves influències es troben Peter Bagge , Joe Matt i Albert Monteys , entre d'altres. "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada