01 de maig 2014

Exposició al carrer "1714. La batalla final"

El còmic i la il·lustració són els protagonistes de l'exposició als carrer de Barcelona a 1714. La batalla final. Són tretze instal·lacions ubicades als principals escenaris on van tenir lloc els combats de l'assalt de les tropes borbòniques a la ciutat l'11 de setembre de 1714, després de 15 mesos de setge. Cada instal·lació té quatre cares: una vinyeta amb una escena de la lluita, la ubicació explicant que hi va passar a aquell indret de Barcelona, la biografia d'un dels protagonistes de la jornada amb una gran il·lustració i un text de l'època que ajuda a entendre els fets. Els textos són en català, castellà i anglès. Aquestes 13 instal·lacions estaran fins el 30 de setembre

1714-8-.jpg

Les ubicacions des les instal·lacions són a Baluard de Jonqueres (Plaça Urquinaona), Baluard de Sant Pere (carrer d'Ali Bei), Baluard de Portal Nou (Arc de Triomf), Sant Pere de les Puel·les (Plaça de Sant Pere), Convent de Sant Agustí (Plaça de l'Acadèmia), Convent de Santa Caterina (Mercat de Santa Caterina), Placeta d’en Marcús, Fossar de les Moreres, Pla d'en Llull (Plaça Comercial), Baluard de Santa Clara (Entrada Sud del Parc de la Ciutadella), Pla de Palau, Baluard del Migdia (Carrer de la Marquesa) i Portal de Mar (Plaça de Pau Vila). Les vinyetes i les il·lustracions són obra de l'Oriol Garcia Quera, la idea i els textos de Carles Santamaria i l'assessorament històric de l'Agustí Alcoberro. 1714. La batalla final és una producció de Tricentenari BCN i FICOMIC.

A l'acte inaugural han participat Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona; Toni Soler, comissari de Tricentenari BCN; el dibuixant Oriol Garcia Quera; i el periodista Carles Santamaria.

Per a qualsevol aclariment podeu posar-vos en contacte amb el Departament de Premsa de l’Institut de Cultura de Barcelona: 93 316 10 69 / premsaicub@bcn.cat. Més informació a: www.bcn.cat/tricentenari.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada