25 d’abril 2014

El còmic de la Mancomunitat, aquest diumenge amb els diaris d’àmbit nacional

A partir del 21 de maig es podrà recollir a la Llibreria de la Diputació de Barcelona i a les biblioteques de la província


comic_noti1L’inici del demà és el còmic que ha editat la Diputació de Barcelona i que aquest diumenge s’encartarà gratuïtament amb El Punt Avui, l’Ara, La Vanguardia i El Periódico.

Amb guió de Raimon Portell i il·lustrat per Alex Ferreiro, L’inici del demà. Història de la Mancomunitat de Catalunya 1914-1925 és un còmic rigorós i ple de curiositats que, en el marc de la commemoració del Centenari de la Mancomunitat, donarà a conèixer un període cabdal del nostre país de la mà dels seus protagonistes.

Les coincidències entre els moments històrics que va viure la societat catalana de principis del segle XX i el moment actual en que es troba el país són indiscutibles. La commemoració dels cent anys de l’inici de la Mancomunitat ha de servir per posar de manifest l’obra d’una institució de l’administració local, així com el tarannà dels polítics catalanistes que la van impulsar i dirigir. Més enllà de l’ingent obra duta a terme en pocs anys, cal donar especial rellevància a la contribució decisiva de la Mancomunitat al desenvolupament dels sentiments d’unitat i d’identitat dels catalans.

D’altra banda, a partir del dimecres 21 de maig tothom qui ho vulgui podrà recollir el còmic a la Llibreria de la Diputació de Barcelona o bé a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació barcelonina, fins a exhaurir les existències.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada