20 de març 2014

Brian Azzarello i Pia Guerra participaran al 32 Saló del Còmic de Barcelona

Quan som a menys dos mesos perquè s'inauguri el 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona la llista d'autors confirmats segueix creixent. Ens complau anunciar la presència de noves estrelles del còmic mundial: Pia Guerra i Brian Azzarello. La multipremiada dibuixant canadenca Pia Guerra va ser la cocreadora, al costat del guionista Brian K. Vaughan, de Y el Último Hombre, lloada sèrie del segell Vertigo que durant seixanta lliuraments ens va presentar les aventures del jove Yorick Brown i la seva mascota, un mico caputxí anomenat Ampersand, en un món on una plaga ha acabat amb la vida de qualsevol ésser amb el cromosoma "Y" excepte els dos protagonistes. També ha confirmat la seva presència el guionista Brian Azzarello, autor de 100 Balas, Luthor, Joker o el recent recopilatori Grandes autores de Batman: Brian Azzarello y Eduardo Risso: Ciudad rota y otras historias. Es dóna la circumstància que el dibuixant argentí Eduardo Risso també assistirà a la present edició del Saló del Còmic. Tots aquests autors acudiran per iniciativa de ECC Ediciones.

Guerra-&-Azzarello.jpg

A continuació teniu les biografies dels nous convidats .

Pia Guerra (Canadà)
Aquesta autora va començar la seva carrera professional il·lustrant cartes i manuals de rol per a editorials com White Wolf, Hexagonal o Last Unicorn Games. Aviat va orientar els seus esforços cap al novè art , col·laborant en una àmplia varietat de projectes independents: Bikini Assassin Team, Sinnamon, The Bruiser o The Big Book of Urban Legends, entre d'altres. Al costat del guionista Brian K. Vaughan va desenvolupar el seu projecte més lloat fins ara: Y el Último Hombre, una mena de road movie apocalíptica protagonitzada per Yorick Brown, amb el seu mico Ampersand, l'únic supervivent del gènere masculí a tot el món.
El seu treball durant els sis anys en què es va publicar la sèrie li va valer múltiples nominacions als guardons més prestigiosos de la indústria , alçant-se amb el Premi Joe Shuster 2006 a la Millor Dibuixant i amb el Premi Eisner 2008 al Millor Equip Dibuixant/Entintador (juntament a José Marzan Jr.). En la seva bibliografia també destaquen les adaptacions al còmic de sèries televisives com Doctor Who i Torchwood, la seva participació en Spiderman Unlimited i Comic Book Tattoo, o els més recents Bart Simpson's Treehouse of Horror, Simpsons Comics i Adventures of Superman nº 5. La seva pàgina oficial és www.hellkitty.com i el seu compte de Twitter @PiaGuerra. Autora convidada per ECC Ediciones.

Brian Azzarello (Cleveland , Ohio , EE.UU. 1962)

Aquest guionista nord-americà és un dels més populars de la indústria, en bona part gràcies a la cèlebre 100 Balas que va escriure durant anys per al segell Vertigo de DC Entertainment i la seva actual tasca reinventant la llegenda de Wonder Woman en la sèrie regular del personatge. En el seu currículum també figuren obres com Hellblazer, Superman: Por el mañana y First Wave, on dóna una visió contemporània dels herois pulp. També amb Eduardo Risso, dibuixant de 100 Balas, va realitzar la premiada obra Batman: El Caballero de la Venganza. Actualment , tots dos autors es troben realitzant la seqüela de 100 Balas titulada Hermano Lono, obra que veurà la llum en aquest mateix Saló del Còmic de Barcelona. Podeu seguir l'autor en el seu compte de Twitter @brianazzarello. Autor convidat per ECC Ediciones.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada