04 de setembre 2013

Roser Capdevila recupera els drets de Les Tres Bessones

Una jutge de Barcelona ha donat la raó aquest dimarts a la creadora de "Les Tres Bessones", Roser Capdevila, i ha obligat a la productora Cromosoma a tornar-li els originals i a indemnitzar-la amb 381.555 euros, en entendre que van abusar de la seva confiança al registrar com a pròpies les seves creacions sense el seu coneixement.

Després d'anys sense cobrar, el 2012, la dibuixant va portar als tribunals la productora, amb l'objectiu de recuperar les marques de les seves creacions per a nens, "Les Tres Bessones", "La Bruixa Avorrida" i "Les Tres Bessones Nadons", en considerar que Cromosoma se n'havia apropiat.

En una sentència, la jutge ha considerat provat que Cromosoma, qui va entrar al gener en un concurs de creditors voluntari, va actuar amb "clara mala fe" aprofitant-se de la "relació de confiança" en registrar com a marca pròpia els dibuixos de Capdevila sense el consentiment ni coneixement de l'autora des del 1996. La productora tenia ple coneixement que els dibuixos i titols pertanyien a l'autora, ja que des del primer contracte, signat l'any 1992, va quedar delimitat que els drets de propietat industrial se'ls reservava Capdevila per al seu registre.

La jutge ha ordenat a Cromosoma a tornar a Capdevila els dibuixos originals que hagin servit de base a les seves explotacions de drets i que es trobin en la seva possessió i a cessar qualsevol explotació de les adaptacions de les creacions de l'autora. A més, l'obliga a indemnitzar-la amb 381.555 euros per danys i perjudicis causats pels incompliments contractuals i les infraccions comeses. Aquests diners corresponen a pagaments endarrerits des del segon semestre del 2007.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada