14 de setembre 2013

4art Saló del Còmic Social

Estimades ànimes inquietes, optimistes i solidàries:
Un any més, i ja en van quatre, un grup de persones vinculades als col·lectius FARTS (Festival d’Art Social) i Saló del Còmic Social organitzem, del 24 al 27 d’octubre, el SALÓ DEL CÒMIC SOCIAL a Santa Coloma de Gramenet. Com molts de vosaltres ja sabeu, aquest és un espai de trobada que ofereix exposicions, debats i taules rodones en què comparteixen veu professionals del còmic i membres dels moviments socials.
Tal i com ja vam fer a l’anterior edició, el gruix del Saló el celebrarem a la Biblioteca Central de Santa Coloma. Allà podrem gaudir de quatre dies d’intensos debats sobre temes d’actualitat plasmats en els còmics editats al llarg del darrer any, amb autors i companys activistes. També podrem veure una exposició basada en els còmics en què se centraran els debats.
Ben a prop de la Biblioteca, al saló d’actes del Centre d’Art Contemporani Can Sisteré hi romandrà l’exposició de l’humorista gràfic Malagón, amb un recull dels seus últims treballs, carregats de crítica social. Aquesta mostra serà visitada per alumnes de centres de secundària perquè coneguin el treball de dibuixants i guionistes, i amb qui compartirem unes trobades matinals i properes veritablement agradables.
I al Carrer Major de Santa Coloma podrem gaudir de l’art al carrer, amb l’exposició “La Línea Roja”, una recopilació d’obres d’autors de còmic i il·lustradors inspirada en la línia vermella del metro, amb les seves escenes de vida quotidiana, eix de comunicació de la població de Santa Coloma amb la resta de Barcelona. A aquesta iniciativa s’hi sumaran diversos artistes francesos que ja han dut a terme el mateix treball al metro de París. En realitat, ells són “la mare de la idea”. Esperem que serà un plaer per al vianant poder gaudir d’aquesta exposició a peu de carrer. Aquesta iniciativa compta amb el suport i la col·laboració dels comerços d’aquest carrer, encapçalats per la Llibreria Carrer Major, tradicionals col·laboradors d’aquestes activitats comunitàries.
Què més podrem trobar? ¡Una Fira d’Autoedició! La primera que organitzem. Enguany ens mullem amb un nou, i modest, espai durant el cap de setmana perquè diferents alternatives d’autoedició s’exposin als jardins de la Biblioteca Central.
I aquest és el resum del que serà el “IV Saló del Còmic Social” de Santa Coloma, en què hi estem posant tot el nostre entusiasme i esforç perquè tothom qui hi participi i s’hi apropi pugui gaudir-ne, reflexionar, aprendre i compartir coneixement amb tots nosaltres.
Per dur a terme aquest projecte necessitem el vostre suport. Us demanem que sigueu els nostres mecenes i que col·laboreu amb una petita aportació. Per tal d’adequar-nos a gairebé totes les butxaques hem establert diferents opcions, en què premiem la vostra col·laboració, per petita que sigui:
Col·laboradors de 10 €: Cartell del Saló i menció a les publicacions digitals.
Col·laboradors de 20 €: Samarreta del FARTS, cartell del Saló i menció a les publicacions digitals.
Col·laboradors de 30 €: Dessuadora i samarreta del FARTS, cartell del Saló i menció a les publicacions digitals.
Entitats col·laboradores de 50 €: Cartell del Saló i reconeixement com a entitat col·laboradora a les publicacions digitals i impreses (excepte en el cartell i programa de mà).
ON FER L’INGRÉS?
Al NÚMERO DE COMPTE bancari de CAIXA PENEDÈS, a nom del Col·lectiu FARTS,
2081 0342 71 0000019149
Cal que indiqueu a l’ingrés el vostre nom i cognoms, i un correu electrònic o telèfon perquè ens puguem posar en contacte amb vosaltres per poder lliurar-vos el vostre regal.
També estem a la vostra disposició en el correu electrònic fartscomicsocial@hotmail.com, per si voleu contactar directament amb nosaltres.
Per últim, per aquells qui ja ens coneixeu directament podem parlar del vostre recolzament personalment quan ens trobem, sense haver de passar pel banc, aquest mal necessari, de moment.
Tenim marge fins el proper 15 d’octubre. Que la mandra no us adormi la voluntat!
Com sempre, comptem amb tots i totes vosaltres.

Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada