26 de juliol 2013

Un "còmic de cromos" recordarà la Guerra de Sucessió al Bages

Un format divertit i lúdic, que faciliti la relació intergeneracional, que expliqui fets històrics a partir d’una trama atractiva, que arribi a tots els públics i que posi en valor el paper cabdal de la comarca del Bages en la Guerra de Successió. Així serà el “còmic de cromos” -tal com l’ha batejat el seu il·lustrador Oriol García- que ha promogut el Consell Comarcal del Bages dins els actes de la commemoració del tricentenari de la Diada, que es va iniciar a principis de juliol a Manresa i es tancarà el setembre del 2014 a Cardona.

Oriol García fa tàndem amb l’historiador bagenc Francesc Serra. El primer s’encarregarà de les il·lustracions i els textos d’aquest àlbum de cromos, que no serà com un àlbum tradicional sinó que tindrà un format més d’estil còmic. Serra, per la seva banda, revisarà tot el material perquè s’ajusti a la realitat històrica dels fets.

Foto: Consell Comarcal del Bages

Sònia Díaz, consellera comarcal de Cultura, ha explicat que “volíem un material que permetés fer arribar la història del 1714 a tota la ciutadania i especialment al públic més jove. Un material que es pugui treballar des de les escoles, que sigui lúdic i divertit”. Per la seva banda, l’historiador Francesc Serra reivindica el paper cabdal del Bages en la Guerra de Successió, en fets tan importants, entre d’altres, com l’incendi de Manresa, el setge de Cardona, l’incendi de Sallent o l’última victòria de l’exèrcit català, que es va produir a Talamanca.

Oriol García, il·lustrador, ha explicat que es tracta de convertir els fets històrics en “una aventura, que ens permeti recordar fets molts durs però també reivindicar valors com l’amistat, la fidelitat, la relació entre persones…”

Es preveu que l’àlbum estigui a punt la primavera del 2014 i que tota la ciutadania del Bages pugui accedir tant a l’àlbum com als cromos de forma gratuïta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada