04 de juliol 2013

L'esport entra en joc al Saló del Manga de Barcelona

Avui s'ha presentat a Casa Àsia de Barcelona, ​​el XIX Saló del Manga de Barcelona, ​​que se celebrarà del dijous 31 d'octubre al diumenge 3 de novembre als palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona a Montjuïc. Això suposa passar de 17.000 metres quadrats de la passada edició a 35.000. A l'acte han intervingut Takashi Fuchigami, cònsol general del Japó a Barcelona; Llucià Homs, director de Promoció de Sectors Culturals de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Menene Gras, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia; Antonio Vizcaino, autor del cartell d'enguany; Xavier Mallafré, president de FICOMIC i del Gremi d'Editors de Catalunya i Carles Santamaria, director del Saló del Manga de Barcelona.


Carles Santamaria ha anunciat que l'esport en el manga i l'anime serà un dels eixos centrals del certamen. La gran exposició Manga en joc, comisariada per l'especialista Marc Bernabé, realitzarà un interessant recorregut per les obres més importants del gènere. Una segona exposició porta per títol Els nostres mangakas, que rebrà un homenatge als autors espanyols que s'han deixat atrapar per l'apassionant món del manga i han creat un nou gènere dins del còmic espanyol.

També s'ha donat a conèixer el nom dels primers convidats internacionals al XIX Saló del Manga de Barcelona. Es comptarà amb la presència del mangaka Shintaro Kago, un autor transgressor que edita al nostre país Editores de Tebeos (EDT), i Li Kunwu, un dels artistes xinesos més representatius de la seva generació, autor que reflecteix en la seva obra la història de les últimes dècades de la Xina i que publica a Espanya Astiberri Ediciones. Dins del programa destaca la participació de cinc cuiners amb estrella Michelin que realitzaran tallers i conferències sobre la gastronomia japonesa: Carme Ruscalleda, Ricardo Sanz, Hideki Matsuhisa, Albert Raurich i Jordi Esteve.

El director del certamen ha explicat que s'està en negociacions amb importants autors i personalitats de la cultura japoneses perquè participin al Saló. També va anunciar la incorporació d'un espai per al públic infantil del Saló del Manga de Barcelona: "Hem comprovat com la generació que va créixer amb sèries d'animació als anys 90 s'ha fet gran i tenen fills. Per fer més còmoda la visita d'aquests seguidors, hem creat una àrea infantil amb activitats específiques per als seus fills".

Santamaria ha destacat que amb l'ampliació de l'espai l'escenari, on se celebren els concursos de Cosplay. Duplicarà també la seva superfície respecte a la passada edició. "El nostre objectiu és que els assistents gaudeixin de la forma més còmoda possible d'un festival sobre la cultura japonesa, que té el manga i l'anime com a epicentre", ha assenyalat.

Antonio Vizcaino ha presentat la seva il·lustració que ha estat escollida com a cartell del XIX Saló del Manga de Barcelona. L'autor ha dit que "li semblava divertit jugar amb elements gràfics per realitzar un homenatge a diferents mangas. La ciutat també havia d'estar present i per això vaig optar per un estil trencadís en homenatge a Gaudí. D'aquesta manera la il·lustració te dos nivells de lectura i permet un joc visual".

Menene Gras ha comentat que "el Japó és un país molt important per a Casa Àsia en aquest any que es commemoren els 400 anys de relacions diplomàtiques entre aquest país i Espanya". Va explicar que és un any clau per als interessos d'Espanya al Japó, però també del Japó a Espanya, on es realitzaran un seguit d'activitats des d'ara fins al juny de l'any que ve. En aquest sentit el Saló del Manga de Barcelona és un dels punts més importants de la agenda d'activitats d'aquesta commemoració.

El Saló del Manga de Barcelona és un dels grans esdeveniments que projecten la imatge de la ciutat a l'exterior. Tal com ha remarcat Llucià Homs en representació de l'Ajuntament de Barcelona "en tres anys el certamen ha triplicat el seu espai, convertint-se en una fira que posiciona Barcelona internacionalment. Sent la que més públic jove atreu de totes les que es realitzen".

Takashi Fuchigami, cònsol general del Japó a Barcelona, ​​ha destacat la presència del Saló del Manga de Barcelona dins de l'any dual Espanya-Japó al considerar-lo "una de les activitats més importants d'aquest Any Dual, oferint un gran impuls a la projecció d'aquests dos països".

Xavier Mallafré, president de FICOMIC,  ha dit que el Saló era capaç d'autofinançar-se en uns temps complexos mentre "no para de créixer gràcies a la seva capacitat de seduir un públic incondicional i entusiasta, però també exigent i cada vegada més divers".

El XIX Saló del Manga de Barcelona se celebrarà del dijous 31 d'octubre al diumenge 3 de novembre de 2013 a les palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona a Montjuïc. Al Palau 2 es trobaran als expositors, tallers de manga i cuina japonesa, exposicions, macro-espais de videojocs, sala d'actes, exposicions, àrea de restauració japonesa i altres activitats. El Palau 1 albergarà l'escenari on tindran lloc els concursos de cosplay i karaoke, a més d'actuacions musicals i exhibicions de populars balls asiàtics.

Us recordem que ja està obert el termini de sol·licitud d'acreditacions. Aquest període finalitzarà el proper divendres 25 d'octubre, data a partir de la qual no es tramitaran més acreditacions. Per sol·licitar les acreditacions és necessari facilitar totes les dades del mitjà, així com la cobertura realitzada durant l'any anterior. En cas de ser el primer any en que s'acudeix al Saló, és necessari enviar algun treball publicat recentment relacionat amb el manga, l'anime o la cultura. Esperem comptar amb la teva assistència. Per a qualsevol aclariment no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres o consultar www.ficomic.com.

Dossier de premsa e imatges a www.ficomic.com/prensa.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada