06 de maig 2013

Roma als còmics amb el Club de Còmics de la Biblioteca Pública de Tarragona


Aquest mes de maig el Club de Còmics de la Biblioteca Pública de Tarragona s'endinsa en les vinyetes que han representat la vida d'època romana. En una col·laboració amb el Festival Tarraco Viva, es proposen 2 activitats:



LA NISSAGA DEL CÒMIC ALIX
Dijous 16 de maig, a les 19 h, a la Llibreria La Capona
Dins dels "no tants" còmics d'època romana, un dels que destaca per la seva longevitat i qualitat és Alix, del francès Jacques Martin, que el va iniciar inclòs a la revista Tintin l'any 1948. Des de llavors 32 còmics ens endinsen en el món de finals de la República Romana a través de les aventures d'un jove gal-romà a través de tots els territoris conquerits fins aquella data, amb rigor històric i una preciosa línia clara d'arrel franc-belga.
En col·laboració amb l'editorial NETCOM2, que ha regalat els còmics a la Biblioteca per poder fer aquest club, llegirem l'aventura número 13 de la nissaga, El Espectro de Cartago, i el dijous 16 de maig, a les 19 h, a la Llibreria La Capona, ens trobarem amb l'editor César Espona on ens explicarà més coses sobre aquest gran personatge.



ROMA ALS CÒMICS: El còmic com a recreació visual de la vida romana
Diumenge 19 de maig, a les 11:30 h. a la Volta del Pallol (Tarragona)
La xerrada està entesa com una extensa investigació pels còmics que parlen de Roma, amb especial incidència en com plasmen la realitat històrica. Com a les novel·les o al cinema, l'afany principal del còmic és entretenir. Destriarem les fidelitats i anacronismes, i sobretot gaudirem de les imatges més espectaculars que els diferents autors han reconstruït l'època, amb un parell de sorpreses amb Tàrraco com a protagonista.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada