02 d’abril 2013

El britànic Paul Grist porta el gèner negre més descarnat al Saló del Còmic

Paul Grist.JPGL'artista britànic Paul Grist (Sheffield, Anglaterra, 1960) se suma a la nodrida nòmina d'autors que estaran presents en el 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, gràcies a la col·laboració d'Aleta Edicions i Dolmen Editorial. Conegut per ser el creador del detectiu Kane i el res ortodox superheroi Jack Staff, Grist és una de les figures claus del hard-boiled britànic dels 90 així com del panorama del còmic independent anglès.

La seva primera obra va ser publicada en 1980 per DC Thomson i Fleetway. Al principi no era ell qui escrivia les seves historietes, però va debutar de la mà d'un dels grans, Grant Morrison, autor del guió de St. Swithin' Day, la sèrie que va facturar per Trident Comics en 1990. A ella es van sumar Grendel: Devil in Our Midst (escrita per Steven T. Seagle i publicada per Dark Horse Comics), i una aventura del Juez Dredd titulada Kinky Boots, escrita per Robbie Morrison. Al 1993, Grist funda la seva pròpia editorial, Dancing Elephant Press, on veuen la llum les citades Kane i Jack Staff, sèries que no només dibuixa sinó que escriu ell mateix. Ambdues seran reeditades anys més tard per Image Comics. Durant aquesta època també publica Burglar Bill sota el paraigua de Dancing Elephant Press, encara que bona part ja havia estat publicada anteriorment per Trident Comics.

A Espanya, Kane ha estat publicada per Dolmen Editorial, i Jack Staff veurà la llum (per primera vegada al complert) al llarg d'aquest 2013 gràcies a la labor d'Aleta Edicions. Des de 2011, l'artista britànic dedica la major part del seu temps a un nou personatge, Mudman, del que Image Comics ha publicat el seu primer recopilatori, mentre que Aleta Edicions l’ha editat al nostre país. L'art de Grist destaca pel seu estil senzill –de vegades rígid–, el gran ús de les ombres i la narrativa inventiva. Les seves històries estan marcades per una tendència a fer talls abruptes entre successos que ocorren en diferents períodes temporals, sense utilitzar les transicions graduals comunes en el mitjà del còmic. Seguir l'estructura de les històries de Grist pot ser tot un desafiament, però sempre dóna subtils pistes visuals que ajuden al lector a guiar-se.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada