18 d’abril 2013

Amy Winehouse

Títol: Amy Winehouse 
Títol original: Amy Winehouse
Autors: Cristofe Goffette i Patrick Eudeline (Escenaris), Javi Fernández (Dibuixos) i Luca Merli (Color)
Publicat per: Fanbooks (Grup 62), març 2013
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 14,95€


Una segona compra pre-Saló és el còmic biogràfic d'Amy Winehouse, amb el qual Fanbooks, el nou segelle del Grup 62 s'estrena amb la publicació de còmic en català. Mencionar que no en sóc ni vaig vaig ser seguidor de la cantant, ara bé la curiositat em va picar i el vaig comprar. 

Què en sabia de l'Amy Winehouse? Que era una estrella del soul i que degut a la vida que portava va morir jove, als 27 anys.
Ella però no és l'única estrella de la música que va morir als 27, n'hi ha tot un grup, l'anomenat Club dels 27, entre els quals també hi ha figures destacades com en Kurt Cobain i en Jimi Hendrix. En les morts del seus membres i en la vida d'aquests sempre hi apareixen les drogues i l'alcohol com a elements destacables.

Al llarg d'aquest còmic de caire biogràfic presenciarem moltes de les escenes que va viure o malviure la mateixa Amy: La infantesa, els amors, els èxits musicals, la mala vida, acabant-ho amb la seva mort. Resumint, amb una breu pinzellada fem un breu repàs pels moments importants o personals de la cantant.

Ara bé la part més destacable del còmic són les seves il·lustracions. És excel·lent la feina que ha fet en Javi Fernández amb el dibuix que juntament amb la coloració d'en Luca Merli donen el to realista i dramàtic que es mereix tant l'obra com el personatge en sí. 

No és només un còmic adreçat als seguidor d'Amy Winhouse, si també aquells interessats al mateix Club dels 27, al gènere de còmic biogràfic o simplement a qualsevol aficionat del còmic que com he dit al principi de la ressenya li piqui la curiositat.

Llop Segarrenc

1 comentari: