15 de març 2013

Sexe de la Ceba, un còmic diferent

Des de Nadal es pot trobar a les llibreries Sexe de la Ceba d'edicions La Patumaire. Els autors d'aquest còmic son Galdric Sala & Lioba Pellicer. Ens fem ressó d'un article de Toni Mata publicat a Regió7.

Si Kim Basinger i Mickey Rourke no haguessin treballat per a Hollywood i fossin fills, posem pel cas, de Mollerussa, Ripoll o Castellar de n'Hug, la mítica i calenta escena de Nou setmanes i mitja amb el glaçó s'hauria pogut rodar amb escudella, tall de pilota i uns quants calçots. Unint l'anhel sobiranista majoritari al país amb la sempre efectiva recurrència a la temàtica sexual, el fruitosenc Galdric Sala -col·laborador de Regió7- i Lioba Pellicer signen l'autoria del còmic.  

"Teníem ganes de fer un còmic sobre algun tema d'actualitat, i el catalanisme i la independència són ara mateix qüestions candents a la societat", explica Sala. "Ens calia, però, donar-hi una visió humorística, i vem pensar en el sexe". Jocs eròtics amb cuina tradicional del país, unes pastilles que porten l'acrònim de la festa berguedana patrimoni de la humanitat, un culé que dubta entre un partit del Barça i un cos a cos amb la senyora, un Sant Jordi seduït per la princesa i una dona que s'exalta en excés en escoltar el Virolai són personatges i elements que protagonitzen les històries d'un còmic que va començar a prendre cos en les "converses informals" que van mantenir els dos autors a través del Facebook.

Sexe de la ceba es converteix en un costumari pujat de to en que icones i tradicions són desacralitzades per convertir-se en actors de cuites i neguits. Galdric Sala és dibuixant des de fa anys i col·labora amb Regió7 amb un acudit setmanal a l'edició d'Igualada. Per la seva part, Lioba Pellicer treballa com a terapeuta i formadora i signa el guió de les historietes del llibre juntament amb el seu company d'aventura.

Sexe de la Ceba. Autors: Galdric Sala & Lioba Pellicer. Enquadernació: Grapat. Mida: 20 x 25 cm. Núm. Pàg: 40. ISBN: 978-84-940328-7-5.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada