28 de març 2013

Nous autors de superherois al Salò del Còmic

El 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona afegeix a la seva llista d'autors convidats, altres portats exclusivament pels seus editors. És el cas d'ECC Ediciones que a banda d'Adam Hughes, autor convidat pel seu editor i FICOMIC, afegeix altres noms que estaran presents al certamen com el de Peter Milligan, guionista de Red Lanterns, Liga de la Justicia Oscura o Hellblazer;  Yanick Paquette , dibuixant de Los Siete Soldados de la Victoria: Bulleteer o l’actual etapa de La Cosa del Pantano, o Szymon Kudranski, el singular dibuixant de Batman: Pingüino - Dolor y prejuicio. A aquesta llista cal sumar els noms del dibuixant Mikel Janin, responsable de Liga de la Justicia Oscura de Peter Milligan, a més del veterà José Villarrubia, colorista que ha col·laborat amb autors com Jae Lee, Paul Pope, Scott Hampton o Richard Corben.

A continuació la biografia d'aquests autors:

José Villarrubia (Madrid, 1961)
Reconegut com un dels coloristes més prestigiosos de la indústria del còmic, la seva dilatada i exitosa trajectòria professional abasta incursions en el món de la pintura, la fotografia i la docència -és professor del Departament d'Il·lustració del Maryland Institute College of Art-, en el que a la historieta es refereix, la llista de projectes en què ha participat és gairebé inabastable, i ha col·laborat assíduament amb alguns dels autors més talentosos del mainstream contemporani: des de Jae Lee, Paul Pope, passant per JH Williams III, Scott Hampton, Alan Moore o el seu admirat Richard Corben. Més recentment, ha acolorit diferents projectes de DC Comics com Batman: El Caballero Oscuro – Enemigos Mortales, Batman: El Caballero Oscuro – Ciclo de violencia, La Oscuridad: Año cero, Frankenstein: Agente de S.H.A.D.E.: La guerra de los monstruos o l'encara inèdita a Espanya Sweet Tooth.

Mikel Janin (Pamplona, ​​1974)
No només és un exemple paradigmàtic de la impressionant pedrera d'autors espanyols, sinó que a més s'ha confirmat com una de les grans revelacions de l'elenc d'autors partícips del Nou Univers DC. Llicenciat en Arquitectura per la Universitat de Navarra i il·lustrador ocasional, a partir de 2009 va intensificar les seves incursions en el món del còmic, assumint encàrrecs per a la marca esportiva Adidas i participant en projectes com El año que fuimos campeones del mundo o Les Aventures d’Antonin Phylifandre. Aviat van arribar les oportunitats dins del mercat nord-americà, de manera que als especials JLA 80-Page Giant i Flashpoint: Deadman & the Flying Graysons va seguir la seva designació com a dibuixant regular de Liga de la Justicia Oscura, on il·lustra els guions de Peter Milligan.

Peter Milligan (Londres, Regne Unit)
Prolífic guionista sorgit de la inesgotable pedrera de la revista 2000AD, es va convertir en un dels grans protagonistes de la Invasió Britànica que durant la dècada dels vuitanta va sorprendre a la indústria del còmic nord-americà. Skreemer, primer projecte realitzat per DC Comics, va representar el seu debut en les grans editorials, una obra a la qual van seguir títols com Shade: El hombre cambiante, Blanco Humano, X-Statix o Batman. Recentment, ha adquirit un paper decisiu dins del Nou Univers DC, escrivint diferents títols com Red Lanterns o Liga de la Justicia Oscura. També ha recaigut sobre les seves espatlles la responsabilitat i l'honor de convertir-se en l'últim guionista regular de Hellblazer, la col·lecció més longeva del segell Vertigo.

Szymon Kudranski (Polònia, 1986)
S'ha revelat com un dels grans talents emergents del còmic americà, i la seva joventut fa presagiar un futur fins i tot més brillant que el present d'aquest polifacètic autor. Dissenyador gràfic, artista conceptual, fotògraf i, per descomptat, dibuixant de còmics, va començar el seu camí professional il·lustrant cartes per Marvel Masterpiece i Fantasy Flight Games. Però va ser el 2004 quan va debutar amb tan sols 17 anys en la indústria del còmic americà, encarregant d'un anual de 30 días de noche, franquícia desenvolupada per Steve Niles i Ben Templesmith. A aquest li van seguir altres treballs, com l'antologia Asylum of Horror, Dracula Revenge, Zombie Cop i Spawn. Títols, tots ells, en els quals s'intuïa la confessa admiració que sent per autors com Ashley Wood, Bill Sienkiewicz, Dave McKean o Kent Williams. La seva consolidació definitiva ha arribat de la mà de DC Comics, editorial que ha apostat fortament pel seu talent, en assignar històries de complement publicades en Batman: Calles de Gotham i Detective Comics (aquestes últimes, recopilades al volum Batman: Tácticas intimidatorias). Però sense cap dubte, el seu treball més ambiciós fins ara ha estat Batman: Pingüino - Dolor y prejuicio amb guió de Gregg Hurwitz.

Yanick Paquette (Montreal, Canadà; 1974)
Ha sorprès a propis i estranys amb unes impressionants composicions de pàgina, complement perfecte dels guions escrits per Scott Snyder per a La Cosa del Pantano, una de les sèries revelació del Nou Univers DC. Titulat en Història de l'Art, la seva assistència a diferents convencions de còmic canadencs el va animar a provar sort com a professional, i va debutar en petites editorials com Millennium Publications, Topps o Antarctic Press. Però va ser l'estada a Wonder Woman la que el va donar a conèixer a una audiència més gran. Arran d'aquest treball, les grans editorials van començar a comptar amb ell de forma habitual, oferint-li la possibilitat de dibuixar títols com Gambito, JLA, Gen 13, Los Vengadores o Ultimate X-Men. En la seva bibliografia també destaquen col·laboracions amb alguns dels més prestigiosos guionistes del medi, com Alan Moore (Terra Obscura), Grant Morrison (Los Siete Soldados de la Victoria: Bulleteer, El regreso de Bruce Wayne, Batman Inc.).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada