13 de març 2013

L'exposició "Quaderns de viatge" al Saló del Còmic

L'EXPOSICIÓ QUADERNS DE VIATGE RECORRE EL MÓN AMB ELS DIBUIXOS DE DIVERSOS AUTORS

El 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona vol retre un càlid homenatge a aquells autors que van sempre acompanyats de llapis i paper per plasmar tot el que els envolta des del seu particular punt de vista. Des de fa un temps, alguns d’ells han publicat aquests quaderns en forma de llibres. Els seus viatges poden ser per plaer, per encàrrec o per motius personals o periodístics. L’exposició Quaderns de viatge mostrarà algunes pàgines publicades i els mateixos quaderns originals. La mostra pretén ser un viatge pel món a través del còmic i la il·lustració.

L'exposició, que comptarà amb una escenografia molt viatgera, es dividirà per àrees entre Espanya, resta d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. Comptarem amb obres d'autors tan prestigiosos com Miguel Gallardo, Paco Roca, Víctor Martínez, Alfonso Zapico, Liniers, Manu Larcenet, Susanna Martín, Florent Chavouet, Guy Delisle, Lluïsot, Enrique Flores, Antonia Santolaya, Joaquín López Cruces, Javier de Isusi, Pere Joan i Sagar Forniés. Alhora, la mostra es complementarà amb la presència d'alguns dels quaderns de viatge originals dels citats autors, que seran exposats en vitrines.

El dissabte 13 d'abril tindrà lloc al recinte del Saló del Còmic una mostra d'sketchcrawl en directe a càrrec de diferents autors. L'sketchcrawl és una iniciativa de l'artista italià Enrico Casarosa que consisteix en una sortida simultània en diverses ciutats del món per dibuixar en grup. Aquests dibuixos es comparteixen al blog http://spain.urbansketchers.org i es comenten en el seu fòrum. Aquestes trobades convocades a nivell mundial es duen a terme d'una manera local. D'aquesta manera una activitat que és en principi individual, es converteix en una experiència comunitària. Aquest mateix dia també es realitzarà el taller de Quaderns de viatge realitzat per l'Associació Barcelona Dibuixa.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada