12 de gener 2013

50 ECEC i fins aquí s'ha arribat

Una manera original de ressenyar còmics es fer-ho mitjançant vinyetes, qui ho feia era en Júnior de Vinyeta.com, en els seus Els Còmic en Còmic (ECEC), els quals alguns compartit també aquí a ComiCat. Ara però després de 50 ECEC, en Júnior ha decidit posar-hi un punt i final, si més no per ara. 

Us deixem integre l´últim ECEC.


ATENCIÓ: UN MISSATGE DE L’AUTOR

Vaig començar a escriure sobre còmics a les ressenyes del diari Osona Comarca i a Deuvosguard.com. Més tard vaig centrar-ho als còmics en català i ho vaig passar al propi format, en còmic, a la revista El Còmic de la premsa local i comarcal, on va néixer això de Els Còmics en còmic. La meva intenció era explorar possibilitats del mitjà imprès i buscar complicitats. Però fa un any i poc la revista va deixar de sortir. Així que vaig passar-ho a fer de forma voluntària per internet, a veure si tenia alguna sortida.

Tenia clar que tard o d’hora hauria d’aturar-ho per centrar-me en altres assumptes, però no m’agrada deixar les coses a mitges i em vaig marcar una meta: El número 50. Gràcies a Comic.cat i al Catàleg de còmics en català d’en Jordi Riera, vaig fer una recerca exhaustiva de tot allò que encara no havia esmentat. I així vaig planificar les últimes pàgines, com un in crescendo que anés de l’anàlisi superficial al mer esment del títol en un bombardeig final!

Acabo una etapa d’experimentació, que m’ha ajudat a practicar i millorar, ni que sigui imitant els tics d’autors diversos. Només he intentat donar un xic més de veu a la indústria del còmic imprès en català, i no cal dir que aquesta tasca la compleixen amb escreix i professionalitat altres webs. Senyal que toca embrancar-me en altres projectes. (Mai no es pot dir mai! Potser recupero la secció en el futur, però de moment ho tanco aquí.)

Em queda disculpar-me amb tots els títols que no he mencionat (més o menys he esmentat tot allò publicat a partir del 2000 i que es trobi catalogat), i a tothom qui hi tingui interès; no deixeu de seguir l’actualitat dels còmics en català. És una feina dura, però sempre hi ha sorpreses!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada