16 d’octubre 2012

Rècord Guiness de Bola de drac al Saló del Manga

La commemoració del 20è aniversari de la primera edició a Espanya del llegendari manga Bola de drac, escrit i dibuixat per Akira Toriyama, se celebrarà amb tots els luxes al XVIII Saló del Manga de Barcelona, ​​que tindrà lloc al Palau 2 de Fira Barcelona de Montjuïc del dijous 1 al diumenge 4 de novembre. Al Saló tindran lloc una sèrie d'esdeveniments espectaculars, fruit de la col·laboració entre FICOMIC, Toei Animation i Planeta DeAgostini Cómics. Bola de drac d'Akira Toriyama ha transcendit més enllà del seu èxit en el manga i l'anime per esdevenir un autèntic fenomen social compartit per diverses generacions de lectors.


Un dels actes més rellevants del Saló del Manga de Barcelona consistirà en un desafiament mundial: batre el Rècord Guinness del major nombre de persones disfressades de personatges de les diferents sèries de Bola de drac. La cita serà el dijous 1 de novembre, a les 13:00 hores a la zona escenari del Saló del Manga. Tots els que vinguin disfressats d'un personatge de Bola de drac (caracterització íntegra de cap a peus) el dijous 1 de novembre entraran gratis al Saló del Manga entre les 10:00 i les 13.00 hores. Els acompanyants dels disfressats que no vinguin caracteritzats hauran de comprar la seva entrada. Per comptabilitzar el rècord, els participants hauran de romandre durant el recompte per al Guinness a la zona de l'escenari del Saló del Manga.

A més d'establir un Rècord Guinness, Bola de drac també serà present en una exposició que repassarà les seves dues dècades de vida al nostre país. L'exposició, present al llarg dels 4 dies que dura el certamen, està comissariada per Antonio Martín, que va ser director editorial de Planeta DeAgostini Cómics i responsable de la publicació d'aquest manga al nostre país. El visitant descobrirà les diferents edicions produïdes al llarg d'aquests anys a Espanya, així com productes de marxandatge de la saga que faran les delícies dels seguidors de totes les edats. També hi haurà videoconsoles Xbox 360 amb les que capbussar-se en l'univers Bola de drac, a més d'una gran pantalla on veure una selecció d'animes.

Bola de drac va ser publicat setmanalment a la revista Shōnen Jump entre 1984 i 1995. La sèrie narra les aventures d'en Son Goku des de petit fins a la seva edat adulta i la recerca de les llegendàries boles de drac. Set esferes amb la capacitat de concedir qualsevol desig al seu portador per mitjà d'un gran drac volador anomenat Shenron. Al llarg de la seu viatge, en Goku troba a incondicionals aliats, així com a un gran nombre de dolents, molts dels quals també buscaran les boles de drac per complir els seus sinistres desitjos.

El manga també va ser adaptat en dues sèries d'anime produïdes per la Toei Animation: Bola de drac i Bola de drac Z, les quals van ser emeses al Japó de 1986 a 1996. Aquestes sèries s'han emès contínuament al nostre país, el que ha contribuït a ampliar la popularitat del personatge. Des de 2009 fins a 2011, la Toei va emetre una versió remasteritzada de Bola de drac Z amb el nom de Bola de drac Kai, on la majoria del material de la versió original que no apareix en el manga va ser eliminat. Aquesta sèrie ha estat emesa pel Canal 3XL, com també les altres sèries.

Des del seu llançament, Bola de drac s'ha convertit en un dels manga i animes més populars de la seva època a tot el món. El manga de Bola de drac ha venut més de 152 milions de còpies només al seu país d'origen, xifra que s'estén a 300 milions si es consideren les vendes a nivell mundial.


1 comentari: