12 d’octubre 2012

La saga Millennium dibuixada pel català Josep Homs


Lisbeth Salander i Mikael Blomqvist ja tenen nova cara, la que ha creat el dibuixant català Josep Homs, encarregat de portar al còmic, juntament amb el guionista Sylvaine Runberg, la trilogia 'Millennium', del desaparegut Stieg Larsson. Dupuis, l'editorial belga que fa un any va comprar els drets a la Fira del Llibre de Frankfurt per a la versió en vinyetes del seu país, acaba de penjar en exclusiva a la seva web les primeres pàgines del primer volum, que veurà la llum el març del 2013.

«Tinc clar que vull fugir de les versions cinematogràfiques. No vull que les imatges semblin una adaptació de les pel·lícules ni que els actors s'hi assemblin. La idea és basar-nos més en els llibres», comentava fa un any el jove dibuixant barceloní Josep Homs a aquest diari. I sembla que ho ha aconseguit, perquè en el còmic els dos protagonistes semblen irradiar personalitat pròpia a més de química entre tots dos. Salander és encara més extrema que les seves col·legues de la gran pantalla (Noomi Rapace en la trilogia sueca i Rooney Mara en la de Hollywood).

Entre els treballs d'Homs, molt més coneguts en el mercat francobelga, destaca 'El Ángelus' de Frank Giroud (Norma). També ha col·laborat en els volums col·lectius 'Barcelona TM' i 'Revolution Complex'.

Podeu llegir la resta de l'article d'Anna Abella a la web de El Periódico.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada