26 de juny 2012

El Canal 33 emet un documental commemoratiu dels 50 anys del Cavall Fort

Tot seguit reproduïm la nota de premsa i el tràiler del documental que emetrà el Canal 33 a raó del 50è aniversari de Cavall Fort. S’emetrà el 4 de juliol a les 21.30.



Món Cavall Fort és un documental que mostra tots els elements i les circumstàncies que han permès que després de 50 anys de la seva fundació, Cavall Fort sigui avui en dia la revista infantil de referència en català. El documental, dirigit per Jordi Roigé i produït per Utopia Global i TVC, combina il·lustracions, animacions, entrevistes i jocs amb els lectors. La música està composta per Pep Sala.
Jep i Fidel amb les veus de Joan i Roger Pera, Ot el Bruixot, Pesquis i Baliga, el pirata Cresques o La Casa sota la sorra són algunes de les historietes clàssiques i modernes que s’han animat especialment per al documental Món Cavall Fort.
Entre les persones entrevistades, apareixen els responsables i col·laboradors de la revista, com Albert Jané, Mercè Canela, Joaquim Carbó, Pilarín Bayés, Fina Rifà, Teresa Duran, Picanyol, Cristina Losantos o Joma, i lectors de tota la vida:  Salvador Cardús, Tortell Poltrona, Montserrat Carulla, Màrius Serra, Queco Novell, Joel Joan, Joan Lluís Bozzo o Matthew Tree.
La revista Cavall Fort, fundada ara fa 50 anys, va ser pionera en el còmic a casa nostra a la segona meitat del segle XX. Els barrufets treuen el nas a casa nostra gràcies a Cavall Fort, que ha estat i continua sent una font d’entrada del còmic europeu a Catalunya.
La publicació ha permès que artistes com Cesc, Madorell, Picanyol, Pilarín, Fina Rifà, Llucià Navarro o escriptors com Joaquim Carbó, Josep Vallverdú, Oriol Vergés i tants d’altres fundessin una veritable escola d’il·lustració i narrativa infantil i juvenil que ha arribat amb força fins avui.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada