15 de maig 2012

Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona

Títol: Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona
Títol Original: Sherlock Holmes y la conspriación de Barcelona
Autors: Sergio Colomino (guió) i Jordi Palomé (dibuix)
Publicat per: Norma Editorial, abril 2012
Format: Rústic amb solapes, 152 pàgines, color.
Preu: 9,95€

Al llarg del més de l'abril, Norma Editorial va comunicar que un dels llançaments del 30è Saló del Còmic seria Sherlock Holmes y la conspiración de Barcelona, pensant un "per què no en treuen una edició en català?"
La sorpresa va arribar quan el diari Ara va anunciar que durant el cap de setmana 28 i 29 d'abril juntament amb el diari es podria l'edició en català, Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona, per 9,95€. L'edició en català doncs ha sortir abans que l'edició en castellà i la diferència de preu es degut a que la nostra edició és rústica amb solapes, a diferència de l'edició en castellà és cartoné, i per tant 16€.

Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona se situa en el que és coneix com a "El Gran Hiatus", l'espai temporal entre la seva suposada mort a les cascades del Reichenbach i el seu retorn i reaparició a la seva Londres. Aprofitant aquest buit en que el famós detectiu viatjaria per diferents indrets del món, Sergio Palomino ho aprofitaria per fer-lo visitar Barcelona, ciutat que es veu immersa en el conflicte entre la burgesia i les classes obreres afiliades a l'anarquisme, i ser testimoni d'un dels episodis sagnants de la ciutat, les bombes del Liceu. Darrere del guió, hi ha un gran treball d'investigació històrica, per recrear la Barcelona de finals del segle XIX com també el mateix teatre del Liceu.

En buscar un dibuixant, es va trobar amb en Jordi Palomé, i en veure les primeres mostres, en Sergio no va dubtar que en Jordi seria l'escollit. El resultat doncs és un dibuix fosc, amb ombres, on l'acció sempre transcorre durant la nit o en llocs tancats i són pocs els moments on hi ha llum del dia. Tenint en compte la temàtica de l'obra, doncs té sentit.

Així doncs, ja sigui un Sherlock de finals del segle XIX que vista Barcelona o un Sherlock modern del segle XXI, com el de la magnífica sèrie de la BBC, la qual hem pogut gaudir pel Canal 3XL, s'hi ha un bon treball al darrere, el personatge que estem observant i seguint és digne del personatge original de Sir Arthur Conan Doyle.



Llop Segarrenc - Planeta Sigarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada